Dansk Flygtningehjælp mangler indsamlere på Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Med mindre end en uge tilbage til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling er der nu akut brug for frivillige indsamlere på Sjælland.

»For at kunne nå ud til alle husstande på Sjælland skal 2500 ruter dækkes – og indtil videre har vi omkring 770 ubesatte ruter tilbage. Rigtig mange har allerede meldt sig, og det er jeg virkelig taknemmelig for,« siger Jesper Breddam, der er indsamlingskoordinator i Skovbo, og fortsætter:

»Men der er stadig ledige ruter, og jeg håber, at endnu flere vil bruge tre timer søndag den 4. november på at gøre en forskel for verdens hårdest ramte flygtninge.«

Hver frivillig indsamler 1.000 kroner i gennemsnit

Lige nu knokler frivillige landet over med at finde indsamlere til årets landsindsamling søndag den 4. november. Hver indsamler får i gennemsnit 1.000 kroner i indsamlingsbøssen på 3 timer.

En del af de penge, du samler ind, bliver brugt på at hjælpe mennesker i Yemen, Bangladesh og Syrien. Samtidig skal indsamlingen sikre, at Dansk Flygtningehjælp kan sætte hurtigt og effektivt ind, når katastrofen rammer et nyt sted og mennesker akut får brug for mad og tag over hovedet.

En million mennesker i verdens største flygtningelejr

Mere end 68 millioner mennesker er på flugt og langt størstedelen befinder sig i nærområderne – altså i verdens fattigste og mest krigshærgede regioner. I år går pengene derfor blandt andet til Yemen, hvor 20 millioner mennesker har akut brug for nødhjælp på grund af borgerkrig og sult.

Siden 2017 har det muslimske mindretal rohingyaerne flygtet fra Myanmar til Bangladesh, hvor der nu er over en million mennesker strandet i verdens største flygtningelejr i Bangladesh. Pengene går også til at skaffe rent drikkevand, tag over hovedet og beskyttelse.

Derudover vil pengene igen i år gå til flygtninge i og omkring Syrien, hvor krigen hærger på 8. år, der har tvunget 12. millioner mennesker til at forlade deres hjem.

På en enkelt dag kan du være med til at give fem familier midlertidigt tag over hovedet, ti familier køkkengrej og sæbe eller rent vand til 150 mennesker i en måned.

Meld dig som indsamler for Dansk Flygtningehjælp søndag den 4. november på tlf. 33 73 51 11 eller på vores hjemmeside www.flygtning.dk/li. Eller kontakt indsamlingskoordinator, Jesper Breddam på tlf: 30 82 62 30.


Øverst: Noor på 13 år og hendes 4-årige lillebror Obaid flygtede fra Syrien for fem år siden og bor nu i et af de fattigste kvarterer i nabolandet Jordan. Pengene fra årets landsindsamling går blandt andet til at hjælpe de tusindvis af syriske familier og børn, der kæmper for at overleve i nærområderne omkring Syrien. Foto: Martin Thaulow / Dansk Flygtningehjælp.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.