Kriminelle familier bor stadig på Motalavej

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

De to kriminelle indvandrerfamilier på Motalavej, som skulle have forladt deres lejemål ultimo juni 2017, bor stadig i deres lejligheder. To drenge fra familierne blev dømt for vold mod en ældre mand og derpå et røveri mod en Securitasvagt ved et beboerhus senere samme aften.

De unge på 16 og 17 år blev fundet skyldige ved Retten i Næstved i marts 2017, og familiernes lejemål blev ophævet af Bolig Korsør den 27. juni, hvor de fik en frist på fem dage til at flytte. Men de kriminelle familier bor stadig på Motalavej, fordi de klagede til Boligretten. Det skriver SN.dk.

Formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren oplyser til Sjællandske, at familierne har fået en frist til at komme med deres svarskrivelse til Boligretten henholdsvis den 25. september og den 28. september 2017, men familierne har mulighed for at indbringe den kommende afgørelse for Landsretten, hvis de forsat skal forlade deres bolig.

Bankede høreapparat ind i øret

Den 65-årige Erling Hansen blev overfaldet, fordi han ikke ville give dem en cigaret. Erling Hansen har tidligere oplyst til Ekstra Bladet, at de blev nærgående, og at den ene stak sit hoved ind i bilen. Derpå gik de om bagved bilen, hvorfor han måtte sige ud for at forhindre, at de begyndte at smadre bilen. Men han blev slået ned bagfra, og slaget var så hårdt, at noget af hans høreapparat blev banket ind i øregangen.

Da hans kone kom ud fra supermarkedet, mødte hun sin mand kraftigt blødende. Senere på aftenen gik indvandredrengene hen og truede en Securitasvagt med en hundeproppistol, og vagten troede, at det var et rigtigt våben. Derpå stjal de noget fra beboerhuset, hvorfor de også blev skyldige i røveri. Det skrev Ekstra Bladet tidligere på året.

Familierne nægter fortsat at flytte

Indvandrerdrengene nægtede sig skyldige i overfaldet på Erling Hansen, men måtte erkende røveriet med en hundeproppistol, fordi der lå videobilleder som bevis. Indtil videre nægte de kriminelle familier også at fraflytte deres bolig. Det skriver SN.dk

Kaare Dybvad (S) bragte problemstillingen op den 6. juli 2017, hvor han spurgte justitsministeren om, hvorvidt “ophævelse af lejemål for kriminelle beboere fungerer efter hensigten”. Justitsministeren sendte derpå spørgsmålet videre til Domstolsstyrelsen. Det oplyste FT.dk tidligere på året.

“I BoligKorsør vægter vi fortsat trygheden hos vores 7000 lejere højere end hos to dømte, hvorfor de stadig er uønskede hos os som lejere. Forlængelser af tidsfrister ændrer ikke vores holdning, og vi afventer at Boligretten bliver klar til at se på sagen, og så forholder vi os til den,” skriver formanden for Bolig Korsør, Ebbe Jens Ahlgren, i et Facebook-opslag.


Foto: Henry Gretzinger / FreeImages.

Opdateret.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.