Skal du have ny bil?

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Her kan du læse lidt om nogle af de gængse bilmærker, hvis du skal have en ny bil.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Hvis du står overfor at skulle have en ny bil, hvad end det er, fordi du gerne vil have den gamle skiftet ud, eller det måske endda er første gang, du skal købe bil, så kan det være rart at vide lidt om nogle af de gængse bilmærker. Netop det får du her lidt informationer om.

Skoda

Først på listen over gængse og velkendte bilmærker ses Skoda Tips og livsstilsstof (Slagelse Media). De fleste kan sikkert genkende bilmærket ud fra navnet alene, men hvis man desuden var ung i 1980’erne og 1990’erne, vil der være flere sjove detaljer inde over. Dengang blev der nemlig gjort grin med den bilfabrikant som lavede discount biler – inklusive Skoda. Det er dog efterhånden ikke længere et ry, som Skoda har, og i dag er det endda blandt en af danskernes favoritbilmærker. Skoda siges i grove træk at være en Volkswagen i forklædning, til en lidt anden pris. Deres mikrobil Skoda Citigo er identisk med Volkswagen UP, og begge er meget populære biler i Danmark!

Volkswagen

Næst på listen ses den føromtalte Volkswagen. Det tyskklingende navn fortæller noget om bilens oprindelse, og det blev oprettet som koncern helt tilbage i 1938. Volkswagen er endnu et navn som de fleste godt kender til, og med det karakteristiske logo er der blevet produceret biler som UP, Tiguan og Polo. Mærket Volkswagen har været samlingspunkt for familier i mange generationer, især set ved at mærket allerede eksisterede i 1940’erne. Volkswagen, som koncern har overtaget en del teknologiførerne bilfabrikker samt bilfirmaer, og rummer i dag mere end blot Volkswagen-mærket. De er blandt verdens største bilkoncerner med en årlig produktion på 9,3 millioner biler.

Peugeot

Slutteligt ses endnu et kendt mærke nemlig Peugeot. Starten på det industrielle eventyr forekom så tidligt som i 1810, hor virksomheden blev grundlagt i Frankrig af Jean-Frédéric og Jean-Pierre II Peugeot. Allerede i 1890 udstyrede de en quadricykel med Daimler-motor, som kunne køre på benzin. Siden hen har det kun taget fart med opfindelser og innovationer, til de i 2015-2016 fik kåret årets bedste motor i kategorien motorer med en slagvolumen på 1L til 1,4L. Med kendte bilmodeller som Peugeot 208, Peugeot 408 og Peugeot 508, og yderligere seks priser for årets bil, blev Peugeot i 2020 et af de kun tre bilmærker, som havde været kåret til Årets Bil flest gange. Peugeot 208 modtog denne pris, samt 12 andre internationale!

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.