Sådan overlever du julen økonomisk

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Julen kan være en hård økonomisk tid – muligvis også den hårdeste på året. Derfor handler det både om at nyde den, mens den er der, men samtidig at “overleve” julen rent økonomisk.

Slagelse News (Slagelse Media)Det er meget forskelligt fra person til person, hvor økonomisk hård julen er, idet mange ting såsom antallet af julegaveindkøb samt om du er vært eller gæst spiller en afgørende rolle for din privatøkonomi.

Artiklen forsøger at give nogle generelle tips videre, som de fleste kan anvende med henblik på at bibeholde en sund økonomi over julen.

Guiden er derfor bredt funderet og dækker over at arbejde med sin aktuelle privatøkonomi til at finde det bedre kviklån ved hjælp fra sider som for eksempel www.kviklaan-guide.dkSlagelse News (Slagelse Media).

Bevar kontrollen over din økonomi

Det er vigtigt, at du har kontrol og overblik over din økonomi, så du ved, hvad du har at gøre med. Det sker ofte, at hvis man mister overblikket så ryger kontrollen og dermed stiger risikoen for, at man blot tænker “pyt” og giver slip.

Du bør derfor bruge en aften på at sætte dig grundigt ind i, hvor meget som kommer ind, samt hvor meget der går ud. Er du overrasket over nogle posteringer, eller er det som du har forventet det? Når du har dannet dig et overblik over disse, kan du gå videre til næste tip.

Få ryddet op i faste og variable udgifter

Nu er det tid til at tage et mere kritisk blik på dine udgifter. Det er ofte sådan, at der er nogle udgifter, som man kan skrue på. Det kan både være faste og variable udgifter:

Faste udgifter: Abonnerer du på forskellige streamingtjenester? Hvis ja, kan du overveje, om du får dem brugt nok til, at du vil betale til den/disse. Alternativt kan du sætte dine abonnementer i bero i december, hvis du kun har behov for at spare penge i denne måned.

Variable udgifter: Overvej nøje om du kommer til at impulskøbe for ofte til, at budgettet kan hænge sammen? Denne kan omhandle alt fra take away mad til tøj. Forsøg at undgå disse, eftersom disse er umulige at budgettere med, hvorfor de ikke bør forekomme i praksis, hvis du bestræber dig på at overholde dit budget.

Dit nye rådighedsbeløb versus juleindkøb

På dette tidspunkt i guiden kan du notere dig, hvad dit præcise rådighedsbeløb er for december måned.

Spørgsmålet er naturligvis, om dit rådighedsbeløb matcher med det beløb, som du forventer at skulle bruge? Du bør ligeledes notere, hvor stort et beløb som du regner med at skulle bruge på juleindkøb.

Tilbud og deals på sammenligningstjenester

En måde hvorpå du kan spare på dit rådighedsbeløb og/eller få mere ud af dette kan være ved at undersøge, om du kan finde nogle tilbud eller deals, som du kan bruge.

Et godt sted at tjekke for den bedste pris er pricerunner.dk.

Overvej et kviklån hvis du går i underskud

Hvis du kommer til den konklusion, at dit rådighedsbeløb bare ikke rækker til dine planlagte juleindkøb, kan du altid tage et kviklån, således du ikke går i et stort underskud i december.

Ligesom med ovenstående punkt er det en god ide at sammenligne – i dette tilfælde at sammenligne de forskellige lånemuligheder på markedet.

Mange føler, at lånemarkedet er en jungle at finde rundt i. Derfor bør du benytte dig af en sammenligningstjeneste som kviklaan-guide.dkSlagelse News (Slagelse Media), der indsamler kviklån fra en masse forskellige banker, så du nemt og enkelt kan vælge det lån, der passer dig bedst.


Foto: PR.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.