Hvornår har du sidst tjekket prisen på din a-kasse? Der er penge at spare!

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Når det kommer til a-kasser, er det som med forsikringer; man håber, at deres servicer aldrig bliver nødvendige. Men fordi man ofte får det samme for sit kontingent i form af den økonomiske hovedårsag til medlemskabet af a-kassen, nemlig dagpenge, kan der også ofte være penge at spare, hvis man ser de forskellige a-kasser efter i sømmene.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Du kan for eksempel besøge find-a-kasse-priser.dk Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) for at sammenligne a-kasser og holde deres priser op mod hinanden. Læser du med herunder, vil vi gøre dig klogere på, hvorfor det er en god idé at gøre. Læs blot med.

Der er forskel på a-kasser

I Danmark har vi frit valg mellem alle a-kasser, så selvom nogle kan være mere relevante end andre, hvis du arbejder eller er uddannet inden for en bestemt branche, står det dig frit for at vælge den a-kasse, som du helst vil være medlem af.

Det er derfor relevant at spørge dig selv, hvorvidt de ekstra kroner du betaler hver måned for at være fagspecifikt medlem, er nødvendige, eller om du godt kunne bruge de penge et andet sted i dit budget. Det er klart, at det er en opvejning af, om du har brug for alt det, du betaler for.

Ved du for eksempel med dig selv, at du aldrig nogensinde kommer til at benytte dig af de særlige tilbud, din nuværende a-kasse udbyder, er det måske ikke den rigtige løsning for dig at være medlem der.

Får du aldrig behov for at videreuddanne dig eller at kunne skrive en ekstra egenskab på dit CV fra et a-kasseseminar, kan det ifølge Danske A-kasser Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) måske give mening for dig at se dig om efter en a-kasse, der i højere grad imødekommer de behov, du har ved arbejdsløshed.

I sådan et tilfælde kan det give mening at se dig om efter en a-kasse, der ikke er specialiseret i en enkelt branche, men som i stedet er mere gearet til at kunne hjælpe bredt. Denne type a-kasse kaldes for tværfaglige a-kasser og har oftest den fordel, at de har et lavere månedligt kontingent.

Skal din a-kasse kunne mere end agere økonomisk sikkerhedsnet?

Hvis en a-kasse ikke skal kunne meget mere end at være et økonomisk sikkerhedsnet, er det værd at overveje, om du er hos den rigtige aktør. Hver gang en a-kasse er mere end en a-kasse, kan du forvente, at medlemsprisen er højere end hos eksempelvis de tværfaglige.

Gør derfor op med dig selv, om du kan undvære for eksempel juridisk bistand, forskellige webinarer eller faglig sparring. Kan du det, er der god sandsynlighed for, at der er penge at spare, hvis du gransker markedet for andre tilbud.

Øverst: Genrefoto. (Foto: 1820796 / Pixabay). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/mc6i