Hvordan forbereder man sig bedst til nedskæringer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Nedskæringer og opsigelser er blevet en del af dagligdagen. Skal man være bange for en eventuel opsigelse, eller skal man tage tyren ved hornene. Skribenten har lavet en lille guide.

Tips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media)Nedskæringer i Slagelse Kommune er en realitet ligesom i mange andre kommuner. Sådan er det også i det private erhvervsliv. Det sker oftere og oftere.

Skal man være bange og gemme det væk, eller skal man tage tyren ved hornene og forbedre sig på en potentiel opsigelse. Hvad gør man egentlig, hvis bliver fyret fra et job, som man har haft i mange år. Her kommer guiden til, hvad du kan gøre.

Forbered dig på det ukendte med en positiv tilgang

Det er aldrig sjovt at tænke på, at man kan miste sit job, og derfor gemmer vi det langt væk i vores tanker. Men vi er nødt til at erkende, at det kan ske for os. Og hvad gør man så? For det er en frygtelig tanke. Ja, men det behøver ikke at se så sort ud, hvis man forbereder sig.

For mange, der har arbejdet i flere år med det samme job, kan det virke utrolig skræmmende at skulle noget andet og søge job igen. Virker ens CV og har man egentlig et? Hvad med ens gamle uddannelse, kan man stadig bruge den? Der er mange spørgsmål.

Heldigvis er der mange flere valgmuligheder nu, end der måske var dengang du læste og fik job. Det vigtigste i denne proces er at se positivt på muligheden for derpå at kunne starte på en frisk.

Hvordan kan man forberede sig på en opsigelse

Der findes flere metoder til at forberede dig, som du kan gøre brug af, som kan være både spændende og grænseoverskridende. Først og fremmest skal du åbne dit hoved op for, at det kan blive en ny og spændende mulighed for dig.

Start med at sæt dig ned med en god kop kaffe og find papir og pen frem. Så begynder du at skrive alt ned, der kunne interessere dig, eller som du synes er spændende. Ingen ide er dum.

Er det svært at vide, hvor du skal starte, kan du gå ind på flere forskellige sider. Du kan for eksempel lavet et CV på LinkedIn, udbygge dit faglige netværk og få indsigt til mange forskellige job, som måske lyder interessant for dig. Ellers findes der mange jobsøgningssider, som du kan finde inspiration på.

Hold dit sind åbent – det kunne være, at der var et job hos Lovebuddy#zandguide på Slagelse News, hvor du skal hjælpe med guides om erotisk legetøj eller andet. Dette kan virke grænseoverskridende, men det kunne måske være den rette mulighed for at få dine markedsførings skills i gang eller andet.

Hvordan takler man en fyring og kommer videre

Skulle det uheldige ske, at det er dig, som bliver fyret, er der heldigvis håb og hjælp at hente. Som opsagt får man nemlig muligheden for at komme på gratis kurser, som kan pynte og forbedre dit CV og give dig nye redskaber til dit kommende job. Du har dermed mulighed for ekstra læring, mens du bliver betalt din fyringsløn.

Foruden kurser skal du huske at være ekstra god ved dig selv i denne periode. Det er vigtigt, at du ikke ser fyringen som et nederlag og din skyld, men som en mulighed. Som start kan du hos Body SDS#zandguide på Slagelse News få en udrensning af hele kroppen, så alle dine affaldsstoffer rengøres. Dermed bliver du nulstillet og klar til en frisk.

Derudover bør du tilbringe tid med dem, som du elsker. Sådan så de også kan hjælpe dig med at komme videre og forklare dig, at du er god nok, for det er du.

Øverst: Genrefoto. (Foto: John Hain / Pixabay). Bureau/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.