Hvilken type seng skal jeg vælge?

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Der er i de seneste år sket meget inden for sengeinnovation. Derfor er det heller ikke særligt overskueligt at skulle til at bestemme sig for, hvilken seng man rent faktisk gerne vil have derhjemme.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Måske har en af dine kollegaer fortalt dig om deres smarte elevationsseng, eller måske står naboen over hækken og taler om deres lækre kontinentalseng, men hvad er det egentlig for noget det hele?

Har du også lidt svært at finde hoved og hale i de forskellige slags senge, der findes på markedet i dag, så frygt ej. Du er ikke alene, men der er heldigvis masser af hjælp at hente, når du skal tage din endelige beslutning.

I denne artikel kan du finde ud af, hvilke fordele der er de to forskellige typer af senge – elevationssenge og kontinentalsenge.

Elevationssenge til dig, der kan lide at sidde op i din seng

Hvad end det er, fordi du er så heldig at have en partner, der giver dig morgenmad på sengen, eller du bare kan lide at læse en god bog inden sengetid, så er der flere grunde til, at det kan være rart at sidde op i din seng.

Det bliver ikke nemmere end med en elevationsseng.

Den har nemlig en indbygget motor, så du ved et tryk på en knap kan hejse den ene ende af din seng og på den måde komme til at sidde op.

Afhængigt af hvilken producent du vælger at købe fra, så er der forskellige måder at styre sengen på. Nogle elevationssenge har et panel på siden af sengen, hvor du kan styre elevationen. Andre elevationssenge kan styres med en fjernbetjening, så du ikke behøver at rykke på dig. Nogle kan endda styres fra din smartphone ved hjælp af en app.

Med denne type seng vil du komme til at ligge på en elevationsmadras, der kan bøjes. Det er i realiteten oftest enten en skummadras eller en springmadras.

Hvis du vil finde den helt rigtige model til dig, så bør du læse en decideret elevationssenge test #zandguide for at blive klogere på de specifikke fordele ved forskellige modeller.

Kontinentalsenge til dig, der søger den ultimative komfort

Kontinentalsenge adskiller sig fra elevationssenge ved, at du ikke kan hejse enden af den. De har dog også noget, som elevationssenge ikke har, og det er flere lag af forskellige typer af madrasser.

De består nemlig af tre lag:

  • En boksmadras
  • En springmadras
  • Og en topmadras.

Det vil sige, at med en kontinentalseng får du glæde af nogle af fordelene ved forskellige typer af madrasser samlet i en type seng.

Som i prinsessen på ærten spiller alle lag en vigtig rolle for din komfort, og selv det nederste lag kan få en stor betydning.

Boksmadrassen kan altså give dig en god, solid bund. Denne type madras består af massevis af fjedre, og så er den opdelt på en måde, der giver de forskellige dele af din krop den ultimative støtte.

Springmadrassen ligger oven på boksmadrassen og danner et lidt blødere lag. Denne type madras indeholder nemlig også fjedre, der ligesom i boksmadrassen er inddelt efter de forskellige dele af din krop. Der er bare den forskel, at denne madras er omgivet af et blødere lag, som kan bestå af blandt andet skum eller latex.

Topmadrassen ligger oven på både boksmadrassen og skummadrassen, og den indeholder, modsat både boksmadrassen og springmadrassen, ingen fjedre. Den danner bare det øverste, bløde lag, som din krop vil komme i kontakt med, når du lægger dig til at sove.

Hvis du er på udkig efter den ultimative søvnkomfort, er kontinentalsengen altså svær at slå.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.