Hold dit nytårsforsæt – men hvordan gør man det?

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Nu er vi lidt over en måned inde i året. Dette betyder for mange, at de også er lidt over en måned inde i deres nytårsforsæt. Og det er nu det kan være svært at holde fast i de gode vaner. Her kan du få fem gode tips til at holde gejsten oppe. På den måde kan du holde dit nytårsforsæt endnu længere.

Hold dit fokus på nogle få meningsfulde mål

Slagelse News (Slagelse Media)Nytårsforsæt er meget populært, men det kan være svært at holde fokus. Derfor er det vigtigt, at man ikke har for mange mål. For så kan det være svært at bibeholde fokus på det hele. Det bliver halvhjertet, og man kan ikke gøre det hele 100 procent. Så sørg for kun at have 1-2 mål, som er meningsfulde for dig.

Bemærk hvad dine tanker fokuserer på og følg dette. Her finder du hurtigt ud af, hvad du gerne vil, ikke vil, og hvad du gerne vil væk fra, opnå eller ændre. Lad de positive forandringer blive din drivkraft ved at fokusere på dem.

Vær konkret og ambitiøs i din målsætning

Hvis du har udformet nogle uspecifikke nytårsforsætter, så gå ind og evaluer på dem nu. For nu er du lidt inde i dit nytårsforsæt. Det vil sige, at du ved, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Og fokuser på hvordan denne rejse, påvirker dig positivt. Og gå herefter ind og specificer dine mål, og gør dem mere konkrete.

På den måde kan du bedre “fejre”, når du har noget dit mål. For det er konkret, og du ved præcis hvornår det er opnået. Samtidig er det også vigtigt, at nytårsforsættet er ambitiøst og realistisk. For dette øger sandsynligheden for, at du opnår dine mål. Og dette vil øge vil øge både din selvtillid, selvværd, og motivation til at forsætte den gode stime.

Lav en Milestone-plan ved at dele op i delmål

Det kan virke uoverskueligt, når du ved, at dit mål først bliver nået om lang tid. Derfor er det en god ide, at man bryder sit mål ned i mindre portioner. For ved at dele sit mål op, i mindre dele, vil man opleve flere succesoplevelser, som giver motivation og succesoplevelser.

Når du har opnået målene, er det også nemmere at evaluere. Her kan man se hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Derfor er det en god ide, at man har flere milepæle.

Når man har nået en milepæl, skal man huske at fejre det. Dette kan være alt fra noget mad man spiser, eller besøge telerepair.dkSlagelse News (Slagelse Media) og få fikset den flænge, som man har i skærmen. En lille belønning kan give en fornyet energi og motivation.

Tænk længere frem og håndter problemer nu

Nu har du været i gang i noget tid, og du ved derfor godt hvor dine udfordringer ligger. Og brug dette til at komme dine problemer i forkøbet. Og det kan være, at din motivation ikke længere er så høj, som den var i starten af januar.

Her er det vigtigt, at man kigger indad, og ser, hvad der plejer at motivere en. Eller hvor det plejer at gå galt for at undgå, at dette sker igen. For med en plan er det nemmere at håndtere problemerne, hvis de skulle opstå.

Sig dit nytårsforsæt højt for at opnå støtte

Det er altid sværere at stoppe, hvis der er folk, som holder en op på det, som man har sagt. Derfor skal du huske at fortælle folk om dit nytårsforsæt. De vil helt sikkert hjælpe, med at støtte dig.

Og det kan være, at du kan få slæbt din ven med til bikefit hos copenhagenphysio.dkSlagelse News (Slagelse Media). Eller hvad du måtte behøve for at blive holdt motiveret.

Øverst: Genrefoto. (Foto: HoliHo / Pixabay). /bureau

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.