Gør din have klar til vinteren

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Det er en god ide at gøre haven og terrassen klar til vinteren, men du slipper ikke for snerydning, hvis det begynder at sne.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Hvis du har et hus med have, er der forskellige ting, der er gode at få ordnet ude i din have, hvis du vil sørge for, at den er klar til vinteren.

Fjern alt fra din terrasse

Generelt er det ikke godt at have alt muligt stående forskellige steder i haven, fordi de kan tage skade eller blæse væk.

Hvis du starter på din terrasse, kan du for eksempel sørge for at sætte dem indenfor. Det mest ideelle ville være, hvis du har et skur eller garage, som du kan sætte dem ind i. Det samme gælder sådan noget som din grill, haveredskaber med mere.

Ryd din grund for sne

Det er ikke nogen garanti, men vinter kan godt være lig med sne også. Langt de fleste steder bliver der foretaget effektiv snerydning #zandguide på vejene, så det skal du ikke tænke på. Dog står du selv for rydning af din carport og fortov.

Det er ikke den fedeste opgave i vintertiden, men det skal klares, så det er bare med at få det overstået, så snart sneen har lagt sig. Det er altid lidt sjovere, hvis I er flere om det.

Pas på dine krukker

Du har garanteret en masse fine krukker ude i din have, men hvis du gerne vil beholde dem, er du nødt til også at stille dem indenfor. Det er nemlig ikke alle krukker, der kan tåle frost, fordi de risikerer at sprænge. Derfor skal du tømme krukkerne helt og derefter stille dem indenfor.

Beskyt dine planter

Det giver sig selv, at det ikke er alle planter, der kan overleve vinterens kulde. Derfor er det en god idé at undersøge på nettet, om blomsterne i din have tåler kulden.

Når du har fundet ud, hvilke planter der ikke holder til kulden, kan du beskytte dem ved for eksempel at stoppe halm eller visne blade ned omkring dem.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.