Gode råd til at skåne din krop under arbejdet

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Når du arbejder, er du afhængig af, at din krop fungerer optimalt. For at din krop kan holde til at arbejde i mange år endnu, er det vigtigt, du passer så godt på den, som du kan – både når du arbejder, og når du holder fri.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) I denne guide får du et par gode råd til, hvordan du kan undgå skader og skåne din krop så vidt som muligt, når du arbejder.

Hvordan er din kropsholdning, når du arbejder?

Hvad enten du har et stillesiddende eller fysisk hårdt og aktivt job, er det vigtigt at tænke over, hvordan din kropsholdning er. Arbejder du ofte i den samme arbejdsposition i længere tid ad gangen, bør du forsøge at skifte positionen ind i mellem.

Døjer du med ondt i lænden, når du arbejder? Så kan en lændestøtte Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) være din nye bedste ven. En lændestøtte har til formål at stabilisere samt smertelindre din ryg og lænd.

Lændestøtten sørger altså for at:

  • Du slipper for de evige og uudholdelige lændesmerter.
  • Du får en bedre kropsholdning.

Har du styr på din løfteteknik?

Skal du foretage tunge løft eller forflytninger, er det ligeledes vigtigt, at du har en ordentlig løfteteknik. Løfter du på en uhensigtsmæssig måde, risikerer du at få skader i din ryg, skuldre og nakke.

Er du i tvivl om, hvordan du løfter på en skånsom og sikker måde, skal du tage fat i din arbejdsgiver, der har pligt til at informere dig om dette.

Læg små pauser ind i løbet af dagen

Din krop har godt af at et par små pauser i løbet af arbejdsdagen. Det gælder især, hvis du har tendens til at arbejde i ensformige og stillesiddende arbejdspositioner, samt hvis du foretager mange gentagne bevægelser, når du er på arbejde.

De små pauser kan du med fordel bruge på at strække lidt ud eller gå en tur, hvor du får frisk luft – det er i hvert fald noget, din krop vil elske.

Indret et ergonomisk arbejdsmiljø

Det er din arbejdsgivers ansvar at indrette arbejdsmiljøet med ergonomi for øje. For eksempel er ordentlige og komfortable kontormøbler et must-have, hvis der er brug for sådan nogle.

Derudover skal der være hjælpemidler til rådighed, til når der skal foretages tunge løft og forflytninger. Det kan tage længere tid at udføre en opgave med hjælpemidler, men til gengæld løfter du korrekt og undgår skader.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.