Fem gode råd om bredbånd – få den bedste forbindelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Vi er allesammen koblet til internettet i løbet af dagen. Vores forbindelse til online-verdenen er vigtig og afhænger af, om vi har en god forbindelse. Derfor har de fleste hjem bredbånd, som giver adgang internettet via wi-fi.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Der er mange forskellige udbydere til denne opgave, og for mange kan det være svært at finde frem til den bedste forbindelse i forhold til, hvor man bor. Der er stor forskel på udbuddet af bredbånd og den pris, som de bliver solgt til.

Du får derfor fem gode råd til, hvordan du kan optimere dit bredbånd, så du kan være forbundet til resten af verden. Du kan finde mere inspiration til det billigste internet her. #zandguide

Behov

Der er mange forskellige ting, som påvirker hastigheden af dit internet.

Den kommer for eksempel an på, hvor mange mennesker som i bor i husstanden. Det kommer også an på, hvor meget de forskellige personer i husstanden er på nettet i løbet af dagen, og det kommer an på, hvilke behov de enkelte har.

Er I en lille familie på tre, hvoraf det er to voksne og et lille barn, er behovet ikke så stort som en familie på fem med tre i teenagealderen.

Det er derfor vigtigt at huske, at behovet er forskelligt alt afhængigt af, hvordan din familie er sammensat, og at behovet kan ændre sig. Det er altså ikke sikkert, at det tidligere behov også er det rigtige nu.

Er du alene i din husstand kan hele internetsituationen løses med en DLS-forbindelse, da du ikke skal dele hastigheden af internettet med andre. Dette er nem løsning for dig, som bor alene i lejlighed.

En gylden fingerregel er cirka 10 Mbit/s pr. person i husstanden. Dette er et almindeligt hverdagsbehov, hvor der er plads til at sende e-mail, måske at streame lidt og at være på de sociale medier.

Er der behov for at arbejde på internettet, eller er der en i husstanden, som benytter internettet til gaming, skal du investere mere i din forbindelse.

Lav forarbejde

Der er mange forskellige udbydere på markedet. Dette giver en stor forskel i pris og produkt, og du kan derfor minimere fejl ved at lave et grundigt forarbejde.

Du kan lave en hastighedstest i dit hjem for at se, hvor høj den hastighed du har nu er. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, om du skal beholde den nuværende hastighed, eller om du måske skal gå op eller ned i Mbit/s.

Dette kan også gøres, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din udbyder ikke levere den hastighed til adressen, der var lovet i første omgang. Du kan efterfølgende tjekke hastigheden hos andre udbydere.

Dette kan give dig en ide om, hvordan internettet ville være, hvis du skulle skifte. Du kan derefter sammenligne på en prissammenligningsportal for at finde den bedste pris og den bedste service til dig og dit hjem.

Tjek dit abonnement

Det er vigtigt, at du tjekker din internethastighed cirka to gange om året. Der er stor forskel på priser hos bredbåndsudbydere, og dette skifter konstant.

Du kan derfor altså ikke altid være sikker på, at du får den bedste hastighed til den bedste pris, hvis du ikke er opdateret. Her kan du, som tidligere nævnt, benytte prissammenligningssider for at finde den bedste pris til dig.

Ændringer

Dette er igen en påmindelse om, at det er vigtigt at holde sig opdateret på sine behov. Det kan være, at en af børnene flytter hjemmefra, og du ikke længere har brug for en lige så stor pakke, som du tidligere havde.

Det kan også være, at de mindste børn kommer i en alder, hvor der er behov for mere internet. Det kan endvidere være, at du flytter sammen med din kæreste, og at der ikke længere er en tilstrækkelig hastighed, hvis I begge skal arbejde på nettet.

Du skal huske, inden du vælger at investere i en fast internetforbindelse, at det kan være tilstrækkeligt med internettet fra mobilen. Er du meget væk hjemmefra, eller har du sommerhus, båd eller campingvogn, kan det måske være en ide at investere i en mobil bredbåndsforbindelse.

Det betyder, at du ikke er tvunget til at have kabler og en boks med dig, men i stedet har du internetdeling fra din mobil. Men denne forbindelse er ikke lige stærk i hele landet, og kvaliteten og hastigheden afhænger af, hvor du befinder dig i landet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pourquoi Pas / Pixabay). Bureau/red.

I samarbejde med
Bureau Kronberg

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.