Enhver afsked er svær, men nødvendig

Det er ikke en hemmelighed, at vi alle skal dø en dag. Livet lakker mod enden, og man drager sit sidste åndedrag – og så er der, det man bliver efterladt med, efter dødslejet.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Når man er nødsaget til tage afsked med et elsket familiemedlem, eller en kær ven, er der mange overvældende følelser, der opstår. Og det handler den her artikel om.

Det tager tid at komme igennem sorgen

Alle sørgeprocesser er forskellige, hvilket betyder, at nogle mennesker er længere om at komme igennem stadierne enhver sørgeproces indeholder. Der er flere bedemænd rundt omkring i landet, heriblandt en bedemand Frederiksberg Tips og livsstilsstof (Slagelse Media), der tilbyder services, der imødekommer dine behov, angående din sorg over dit tab.

Den person, som stod dig nær, havde måske nogle ønsker om, hvordan han eller hun ønskede at tage sin sidste rejse. Der er et væld af bedemandsforretninger, der tilbyder forskellige services, som du ville synes om, og som ærer både den afdøde og dine nærmeste, som også stod hende eller ham nær.

Vælg det, der passer dig og dine nærmeste bedst

Bisættelse: Hvis du og dine nærmeste vil have en traditionel ceremoni, og ønsker at se kisten en sidste gang, inden den afdøde stedes til evig hvile, er der mulighed for det, inden kisten sænkes i jorden.

Begravelse: Hvis du derimod ikke ønsker den service, der står i overstående, men blot gerne vil afholde en ceremoni, kan en rustvogn køre kisten direkte videre til kremation, hvor den pårørende bliver brændt og puttet i en urne – efterfølgende vil urnen være til stede på kirkegården.

Askespredning: Fungerer næsten på lignede fod med en bisættelse, bortset fra, at asken spredes over et åbent hav eller et andet område, du selv vælger.

Uden ceremoni: Hvis du ikke ønsker at gennemgå en følelsesladet ceremoni, er der mulighed for at få en rustvogn til at hente den afdøde pårørende og køre ham eller hende direkte ud til krematorium. Urnen føres efterfølgende ud til kirkegården, hvor du kan hente den.

Prisen for de tjenester, der bliver tilbudt i overstående, er forskellige fra bedemand til bedemand. Det er dog normalt, at der er en gennemsnitspris på cirka 10.000 – 14.000 kroner.

Langt de fleste bedemandsforretninger er betydeligt sympatiske og empatiske for ens konkrete situation, og overdænger ikke de efterladte med priser på deres services, som det første, når begge parter skal mødes. Det tager tid og kræfter at påbegynde sådan en proces, hvilket enhver burde have forståelse for.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/37by