Elsker barnet tal og naturfag? Overvej et teknisk gymnasium

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Har du en ung knægt eller pige, der allerede i grundskolen har vist interesse for naturvidenskab? Så var det måske ikke helt tåbeligt at lade dit barn tage en gymnasial uddannelse med fokus på teknik.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Her vil det være et teknisk gymnasium, som dit barn skal indskrives på, hvis det, som naturvidenskabelige fag fylder i en almen studentereksamen (STX), ikke er nok til at imødekomme dit barns faglige interesser.

Hvad lærer man med en teknisk studentereksamen?

På et teknisk gymnasium Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) er det en teknisk studentereksamen eller HTX, som dit barn tager. Som sagt er det en gymnasial uddannelse, der tæller på lige fod med en STX eller en HHX (altså en gymnasial uddannelse med handelsfokus), når det gælder at søge ind på noget videregående. Der er også fag, du faktisk skal have alle steder såsom Dansk A, Matematik C eller B og Engelsk B eller A.

Dit barn kan fordybe sig i studiefag

Nu er der tid til andet end de obligatorisk fag, da dit barn får mulighed for at vælge en studieretning, hvor det går i dybden med for eksempel fysiologi og sundhedsvidenskab eller datavidenskab. Dette via det par studiefag, en studieretning består af. For eksempel kunne en studieretning inden for videnskabsteknologi stille krav om Matematik A og Fysik A. Besøg et teknisk gymnasiums hjemmeside for at læse om fagene.

Er dit barn en ingeniør in spe?

Har dit barn en HTX, er det godt stillet, hvad angår at komme ind på videregående uddannelser med fagspecifikke krav til, at ansøgeren har naturvidenskabelige fag, for eksempel Fysik og Biologi, på et vist niveau. Det er derfor en oplagt uddannelse at tage for børn, der går rundt med drømme om at blive ingeniør. Omvendt er en HHX på en handelsskole nok bedre for børn, der ønsker en fremtid inden for eksempelvis salg.

Læs om studiemiljøet på gymnasiet, du overvejer

At dit barn kan fordybe sig i nogle fede fag, er ikke nødvendigvis nok til, at det klarer sig gennem sin ungdomsuddannelse. Når du skal finde det rette gymnasium, skal du derfor ikke blot tage stilling til, hvilken gymnasial uddannelse vi taler om, eller hvilke studieretninger der er. Du skal også kende lidt til studiemiljøet – er der et stærkt fællesskab på skolen, og har de faciliteter til at spille og hygge sig?

Kan barnet dyrke sine interesser på skolen?

Ensomhed kan være dræbende for viljen til at gennemføre en uddannelse. Hvis du tidligt kan finde ud af, om der er andre på et gymnasie med samme interesser som dit barn, så gør endelig det. Hvis dit barn for eksempel kan lide at spille videospil i sin fritid, var det måske rart for barnet at vide, om gymnasiet har et esportslokale. Kan barnet lide badminton, er det rart at vide, om der er en idrætshal og udstyr.

Har du et barn, der er rimelig skarp til det med tal og synes, naturfag er det fedeste, rammer du ikke helt ved siden af ved at foreslå et teknisk gymnasium, hvor barnet møder ligesindede jævnaldrende.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.