Boligejere benytter håndværkeren som rådgiver

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Omkring halvdelen af alle boligejere benytter håndværkeren som rådgiver, og derfor er det vigtigt at vælge en professionel håndværker, der er med i Byg Garanti.

Næsten halvdelen af alle boligejere bruger deres håndværker som rådgiver, når de skal i gang med et byggeprojekt, viser en ny analyse. Det glæder Dansk Byggeri, som opfordrer boligejerne til at se sig godt for og vælge en professionel håndværker, der er med i en garantiordning.

Bolius’ Boligejeranalyse 2018 viser, at 45 procent af boligejerne tyr til deres håndværker, når de søger råd, før de går i gang med et byggeprojekt. Derfor er det ifølge Dansk Byggeri vigtigt at vælge en seriøs, professionel virksomhed, som løbende holder sig ajour med de byggetekniske regler og kan give en korrekt, opdateret rådgivning.

»Danske håndværkere er godt klædt på, når det gælder byggelovgivning, arbejdsmiljø og håndværksmæssige konstruktioner. Men boligejeren bør først og fremmest altid vælge en håndværker, som er omfattet af en garantiordning som for eksempel Byg Garanti. Derudover er det en god ide at spørge i omgangskredsen. Hvis naboen eller et familiemedlem kan anbefale håndværkeren, så tag kontakt til ham. For tillid er det bedste udgangspunkt for et godt samarbejde,» siger direktøren i Dansk Byggeri, Peter Stenholm.

Servicekoncept, AB-Forbruger og Byg Garanti

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 5.700 bygge- og anlægsvirksomheder, men organisationens arbejde er også til gavn for private boligejere, der skal i gang med et byggeprojekt. Dansk Byggeri har blandt andet udviklet Byg Garanti. Lige som Byggeriets Servicekoncept er udviklet sammen med Forbrugerrådet og AB-Forbruger i samarbejde med Energistyrelsen.

»En af vores opgaver er at formidle love og regler og sikre ordnede forhold – til gavn for både forbrugere og virksomheder. Og ordningerne er alle sammen med til at stille forbrugerne godt, når de indgår et samarbejde med en af vores virksomheder,« siger Peter Stenholm.

Byggeriets Servicekoncept er en rettesnor for, hvordan en byggeopgave kan gennemføres. En række punkter hjælper både forbrugere og håndværkere med at lave præcise aftaler om arbejdets udførelse, pris og varighed. Mens AB-Forbruger beskriver standardbetingelserne for de aftaler, der bliver indgået.

Samtidig får kunden et økonomisk sikkerhedsnet med Byg Garanti, der dækker sjusk, fejl og mangler op til 150.000 kroner, hvis noget går galt.


Genrefoto: Semevent / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.