Bilkas “mad ud af huset” hitter til jul og nytår

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Flere og flere bestiller mad ud af huset til både jul og nytår, hvor Bilka og føtex forventer en fordobling af salget.

Maden bestilles online og afhentes i det lokale varehus

Mange danskere dropper at svede i timevis i køkkenet for at sikre den velstegte and, de sprøde svær eller fiskeanretningen og vælger i stedet at bestille jule- og nytårsmaden udefra.

Det oplever man især hos Bilka og føtex, som har “Mad ud af Huset”, hvor menuerne nemt bestilles over nettet og afhentes i de lokale varehuse. Her er forventningen at sælge op til dobbelt så mange kuverter sammenlignet med sidste år.

»Vi har lige haft en af de allerstørste uger for mad ud af huset, hvor vi solgte flere end 25.000 kuverter på tværs af Bilka og føtex, så vi er allerede langt over vores forventning. Samlet set oplever vi en markant vækst på julefrokoster, retter til juleaften og nytårsmenuer sammenlignet med sidste år,« siger Tore Nederland, der er sortiments- og projektchef i føtex.

Stigende interesse for juleaftensmenu med and og rødkål

Som noget nyt i år har Bilka og føtex lavet en juleaftensmenu med and, rødkål og hvad dertil hører, der kan tilberedes derhjemme på ingen tid.

»Vi oplever en stigende interesse for også at bestille mad ud af huset til selve juleaften. Så kan det godt være, at risalamanden ikke er lavet efter mormors opskrift, men den smager lige så godt. Al den tid det tager at stå i køkkenet, vil kunderne hellere tilbringe sammen med familien,« siger Tore Nederland og forklarer, at det endnu ikke er for sent at bestille julemiddagen til den 24. december.

Alle menuer skal bestilles senest fire dage før. Juleaftensmenuen kan afhentes i den lokale Bilka eller føtex den 23. december.

Klar til nytårsbestillinger og andre festlige lejligheder

Mad ud af Huset-konceptet med online bestilling og afhentning i den lokale Bilka eller føtex blev lanceret i efteråret 2017. Selvom der findes mange udbydere af take-away-menuer til festlige lejligheder, ser Jacob Fejerskov, der er Head og Retail i Bilka flere grunde til, at det går så godt i Bilka og føtex.

»Det er kvaliteten, de gode råvarer og den nære relation. For langt de fleste har det en betydning, at de kender personalet fra deres ugentlige indkøbsture og kan afhente maden i det lokale varehus. Og typisk skal kunderne jo også have nogle andre dagligvarer som snacks og drikkevarer til festen, som nemt kan smides i indkøbsvognen, når de alligevel skal hente maden,« siger Jacob Fejerskov.

Så snart de store julefrokoster og juleaften er overstået, venter nytårsfesten. Allerede nu er der kommet mange bestillinger på den 4-retters nytårsmenu, som føtex og Bilka tilbyder, men historisk set falder op til 70-80 procent af bestillingerne først mellem jul og nytår.

Sidste dag for bestilling af nytårsmenuen er 28. december.

Bestilling sker på bilkamadudafhuset.dk.


Fotograf: Ændringer i vores CMS har med medført, at fotokrediteringer mellem den 6. og 19. december 2019 er forkerte.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.