Problemer med busforbindelsen fra Frølunde Fed

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Lukning af busruter truer børn, ældre og pendlere i yderområderne af Slagelse Kommune. Nu har en borger startet en underskriftsindsamling for at få omlagt bus 902.

»Vi ønsker bus 902 tilbage, så den igen kører til Slagelse, men over Frølunde Fed, hvor man har mistet busforbindelsen,« siger 69-årige Karin Kristiansen fra Frølunde Fed.

Karin Kristiansen, der er kendt fra sine opslag om busproblemerne i flere Facebook-grupper, herunder “Vemmelev – Alle info er tilladt“, har nu startet en underskriftsindsamling.

Kortere transporttid fra Odense end fra Frølunde Fed

I kølvandet på nedlægningerne af busruter i Slagelse Kommunes yderområder har den forhenværende omsorgsassistent og nu pensionist startet en underskriftsindsamling i protest over nedlæggelserne.

»Efter at politikerne lukkede bus 438, har pendlere med offentlig transport kortere rejsetid til Slagelse, hvis de kommer fra Odense, end hvis de kommer herfra Frølunde Fed,« forklarer Karin Kristiansen og fortsætter:

»Og det er på trods af at der er seks gange kortere afstand mellem Frølunde Fed og Slagelse, som der er mellem Slagelse og Odense. Det kan ikke være rigtigt.«

Bus 438 er tabt, men ønsker en omlægning af bus 902

Karin Kristiansen er klar over, at bus 438 nok er tabt, for kommunen har brugt pengene på en gratis bus til Stillinge.

Derfor håber Karin Kristiansen, at politikerne vil se på hendes forslag om en omlægning af bus 902, som også er beskrevet i underskriftsindsamlingen, der på få dage har fået over 100 underskrifter:

Artiklen fortsætter under billedet.

Underskriftsindsamlingen på skrivunder.net. (Privatfoto).

»Hvis man omlagde bus 902 så den kører den gamle rute; men over Frølunde Fed, kan man spare en af 901 Extra-busserne i Vemmelev. Beboerne herude vil kunne komme i skole, til læge, fritidsaktiviteter og på arbejde til tiden,« forklarer Karin Kristiansen.

Læs også: Fribussen er navnet på en ny gratis buslinje.

Ifølge Karin har hun i flere måneder forsøgt at få blandt andet borgmester John Dyrby Paulsen (S) i tale, men blev her mødt med en tilbagemelding fra en sekretær om, at hendes henvendelse var sendt videre til kommunens teknik og miljøafdeling.

Det har ikke ført til noget, oplyser Karin Kristiansen.

Du kan deltage i underskriftsindsamlingen på: skrivunder.net.

Øverst: Karin Kristiansen fra Frølunde Fed. (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.