Storebæltsbroens nye betalingsanlæg er på vej

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Storebæltsbroen har taget det første spadestik til det nye betalingsanlæg. Dog tager Storebæltsbroen kun to vejbaner ad gangen, så det ikke påvirker trafikken gennem anlægget.

Betalingsanlægget ved Storebæltsbroen skal fornyes efter 20 år. Det kommende anlæg skal gøre det både hurtigere og nemmere for bilister at komme over broen. Det nye anlæg vil stå klart ved udgangen af 2019.

Mandag den 26. november 2018 gik Storebæltsbroen i gang med at implementere det nye betalingsanlæg. Arbejdet er inddelt i faser, så bilisterne ikke bliver påvirket imens overgangen til det nye anlæg står på.

Vigtig prioritet at kunderne påvirkes mindst muligt

Når Storebæltsbroen går i gang med at implementere det nye betalingsanlæg lukkes der for vejbanerne 15 og 16, som er placeret i midten af anlægget.

Anlægsarbejdet er bevidst lagt i de perioder, hvor der forventes mindst trafik for at undgå kødannelse.

»Det er en vigtig prioritet, at vores kunder påvirkes mindst muligt. Vi gør os derfor umage med at udføre arbejdet i de perioder, hvor vi kan se, at trafiktallene er lavest,« fortæller Jens Kjær Nielsen, chef i Storebælts betalingsanlæg.

Tydelig skiltning vil guide bilisterne over i de øvrige vejbaner.

De to vejbaner åbnes igen i uge 50, så der bliver gjort plads til den travle juletrafik. Dernæst bliver arbejdet genoptaget i starten af det nye år.

Stigende trafik fordrer opgradering til en version 2.0

Efter prisnedsættelsen per 1. januar 2018, har trafikken været støt stigende. Det medfører, at det nuværende betalingsanlæg opgraderes til en version 2.0.

»Formålet med at opgraderingen er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det kan tage imod den voksende trafik og samtidig give det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz, en bedre service,« fortæller Jens Kjær.

Det indebærer en udvidelse i antallet af ekspresbaner til de kunder, som benytter PayByPlate eller BroBizz, hvor hastigheden sættes op til 50 km/t. 75 procent af alle, der krydser Storebæltsbroen, har en af de to betalingsløsninger.


Foto: Sund & Bælt.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.