Vold, modkultur og valgplakathærværk i Ringparken når folketingssalen

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Ringparken i Slagelse Nordby debatteres i folketingssalen i forbindelse med vold mod hjemmeplejen, systematisk hærværk mod valgplakater samt affalds- og bilafbrændinger. Integrationsministeren svarer blandt andet, at “det nytter ikke, at vi har mennesker, der lever i et parallelt system og med en parallel opfattelse af, hvad det vil sige at leve i Danmark …”

Flere folketingsmedlemmer har stillet såkaldte 20-spørgsmål til blandt andet justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og integrationsminister Inger Støjberg (V) i forbindelse med vold og chikane mod hjemmeplejen i Ringparken i Slagelse By.

En hjemmeplejebil er for eksempel blevet mødt af stenkast, og en hjemmehjælper på Jacob Dampes Vej ved fra kiosken er blevet skubbet og sparket.

Byrådsmedlem i Slagelse og folketingsmedlem Henrik Brodersen (DF) har spurgt Inger Støjberg om hendes holdning til, at ghettoområder og lovløse parallelsamfund nu er blevet et reelt problem i mindre provinsbyer som for eksempel Ringparken i Slagelse.

Inger Støjberg svarer blandt andet, at “vi skal grave et spadestik dybere, end vi har gjort hidtil for netop at komme det her problem til livs”. “Det nytter ikke, at vi har mennesker, der lever i et parallelt system og med en parallel opfattelse af, hvad det vil sige at leve i Danmark”, forklarer hun videre fra talerstolen.

Integrationsministeren kommer efterfølgende ind på, “at man har en forpligtelse til at vise både respekt og taknemmelighed over for det samfund, der har åbnet sig for en, som har ydet en beskyttelse, og som også har hjulpet en efter alle kunstens regler.

Vi kan så se, at der er nogle, der ikke bifalder det, og der er nogle, der ikke lever under den forudsætning, men tværtimod opbygger en decideret modkultur mod den danske kultur, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere.”

Afslutningsvist erklærer hun sig enig med Henrik Brodersen i, at det ikke vil hjælpe med flere kurser og tiltag, men at der er brug for en fast hånd, ligesom de skal have en uddannelse og et arbejde.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har endnu ikke svaret på sine 20-spørgsmål.

Foto (arkiv): Robert Kronberg / Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *