Tandlæge i Slagelse vil give gratis eftersyn

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Tandlægeklinikken Godt Smil i Slagelse By ønsker at give gratis eftersyn, men det må de ikke.

Prisen for et eftersyn er ligesom en række andre tandlægeydelser fastsat. Den praksis ønsker tandlægekæden Godt Smil, som har en afdeling på Smedegade 6 i Slagelse By, at gøre op med. Kæden håber på, at det bliver muligt at tilbyde gratis eftersyn i fremtiden. Det skriver de i en pressemeddelelse, der er en reklame.

Tandlægekæden ønsker at være billigere end i dag

Efter regionerne sidste år opsagde den daværende overenskomst, skal Folketingets partier forhandle, hvordan de økonomiske rammer for fremtidens tandpleje skal se ud.

Mens Tandlægeforeningen vil have flere penge budgetteret for at sikre den høje kvalitet i tandplejen, ser Anders Bjergegaard, der er administrerende direktør hos Godt Smil, sammenhængen mellem det offentlige tilskud og kvalitet anderledes.

»Vi ønsker at være billigere, end vi må i dag, hvor prisen på eftersyn, tandrensninger og andre mindre behandlinger ligger fast. Så da vi ville tilbyde tandeftersynet kvit og frit til vores kunder, blev vi naturligvis virkelig skuffede over, at vi med det samme fik besked fra vores brancheforening om at stoppe,« siger Anders Bjergegaard.

Liberalisering kan være på vej i tandlægebranchen

Nogle af de centrale punkter, der hidtil har vist sig vanskelige for Tandlægeforeningen og politikerne at nå til enighed om, er omfanget af tilskudsrammen, samt hvordan den skal fordeles, og hvorvidt der skal være faste priser på visse tandlægeydelser.

Siden 1980’erne har politikerne øget brugerbetalingen fra cirka 50 procent til 80 procent i dag, og ifølge Godt Smil er yderligere konkurrence højst sandsynligt på vej til branchen.

»Trods Tandlægeforeningens arbejde for at undgå det, er vi 95 procent sikre på, at en øget liberalisering af branchen kommer til at finde sted, og vi hilser det i den grad velkommen. Med de driftsfordele, vi har som landsdækkende kæde, kan vi nemlig godt tilbyde kunderne en bedre pris uden at sætte fagligheden over styr,« siger Anders Bjergegaard.

Øverst: PR. (Foto: Godt Smil). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.