Tag familien med til teater i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Slagelse Teater har bidraget til det lokale teatermiljø i mere end 50 år. Det vil det fortsat gøre, selvom det er blevet en del af Sjællands Teater.

Hvis du ikke allerede vidste det, så har Vestsjælland et stort teatermiljø, hvor unge frivillige og professionelle opsætter forestillinger baseret på velkendte fortællinger eller forestillinger med nyere, eksperimenterende indhold.

Repræsenteret i Slagelse Kommune er Slagelse Teater, som har bidraget til det lokale teatermiljø i mere end 50 år. Her har de underholdt både børn og voksne i alle aldre, som har interesse for scenekunsten.

Slagelse Teater forsøger også at bryde grænserne ved at fortælle historier på nye måder, som fortsætter med at udvikle det klassiske teater i en moderne kontekst. Det skriver Slagelse Teater i en pressemeddelelse.

Hvert teater holder fast ved sin selvstændighed

I januar 2021 blev det officielt: Slagelse Teater bliver en del af det nystartede Sjællands Teater. Sjællands Teater er et det seneste, store, danske egnsteater, som vil udvikle sig til at blive Danmarks største egnsteater.

Den oprindelige plan var en sammenlægning af Holbæk Teater og Teater Fair Play, hvor Slagelse Teater havde meldt sig tilskudskommune, men nu laver teateret også opsætninger som en del af Sjællands Teater.

Sammenlægningen har ingen betydning for kvaliteten: Sjællands Teater fungerer således, at hvert teater holder fast ved sin selvstændighed, men kan bruge hinanden til at lave endnu mere gennemførte og fantastiske forestillinger til alle aldersgrupper – kort sagt: tre teatre, to kommuner, en del store oplevelser i vente.

Forestillinger for børn og voksne i alle aldre

Mange familier bliver draget af teaterforestillinger, fordi det ikke kun er underholdning for de små – en teaterforestilling er fyldt med indhold til alle aldersgrupper, så både børn og voksne kan få en oplevelse ved at gå i teateret.

Blandt andet kan du finde Slagelse Teaters opsætning af Cykelmyggen Egon; en anmelder-darling, der er fyldt med musik, akrobatik og en skøn historie i midten af det hele.

Udover Cykelmyggen Egon laver Slagelse Teater også den velkendte Jungledyret Hugo som teaterstykke. Udover forestillingerne på Slagelse Teaters scene finder du deres også skuespil og opsætninger rundt omkring i Slagelse Kommune.

Øverst: Slagelse Teater. (Foto: Slagelse Teater). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.