Stort campus i Slagelse med plads til 2.000 studerende

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I januar 2021 rykker Professionshøjskolen Absalon ind med 2.000 studerende og 250 medarbejdere i et nyt campusbyggeri ved stationen i Slagelse Midtby.

Med ryggen til Slagelse Station og som nabo til Syddansk Universitet kan studerende på fire forskellige uddannelser på Professionshøjskolen Absalon se frem til et moderne og tidssvarende studiemiljø på et helt nyt campus tæt på offentlig transport.

I dag ligger Absalon i Slagelse med pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne i ældre bygninger et stykke væk fra stationen. Med det nye campusbyggeri rykker uddannelserne helt ned til perronen.

Samtidig flytter Absalons ernærings- og sundhedsuddannelse fra Sorø til Slagelse i nye faciliteter sammen med direktionen og fællesfunktionerne, som i dag også har til huse i Sorø.

Attraktivt og åbent arbejds- og uddannelsesmiljø

»Med forslaget fra C.C. Contractor får vi opfyldt vores vision om et nyt campus, der skaber et attraktivt uddannelsesmiljø og fremstår åbent og inviterende over for studerende, medarbejdere og den lokale omverden. Desuden har vi lagt vægt på, at det nye campus giver både lyst til og mulighed for at bruge byggeriet og omgivelserne til studiefaglige og -sociale formål døgnet rundt,« fortæller rektor Camilla Wang og fortsætter:

»Det nye campus giver en god balance mellem at synliggøre vores forskellige uddannelser, identifikationsmuligheder for studerende og medarbejdere og fleksible anvendelsesmuligheder, hvor flere rum og arealer i princippet kan bruges af alle og til forskellige aktiviteter.«

Byggeriet bliver 150 meter langt i flere niveauer og med en række spændende forskydninger, der skaber et unikt og levende udtryk i byen.

Bygningen får et lyst og åbent udtryk i sin indretning, og udendørs vil man møde grønne områder og terrasser i niveauer. Parkeringsarealerne samles under jorden i den vestlige ende af huset. Byggeriet bliver på 12.700 kvm.

Vigtig milepæl i udviklingen af Campus Slagelse

»Det er en vigtig milepæl i udviklingen af Campus Slagelse, vi passerer i dag. Vi glæder os til at sige velkommen til de mange nye studerende og medarbejdere, som får base i Slagelse, når Professionshøjskolen Absalons nye, flotte byggeri står klar i 2021,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»De bliver en del af et levende campusmiljø midt i byen, hvor studerende mødes på tværs af uddannelser i nye og kreative rammer. Vi vil bidrage til, at de studerende føler sig velkomne, og blandt andet arbejde for at der er gode studieboliger i Slagelse.«

I de kommende måneder arbejdes der med brugerinddragelse af såvel studerende som medarbejdere, så indretning mv. svarer bedst muligt til de behov, brugerne af campus skal have opfyldt. Denne proces ledes af Rønnow Arkitekter.

De 2.000 studerende og 250 medarbejdere rykker ind i januar 2021.


Grafik: C.C. Contractor.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.