Slagelse Svømmehal åbner først til januar

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – »Det har vist sig, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Derfor kommer brugere af Slagelse Svømmehal til at vente til januar, førend de kan hoppe i bassinerne igen, men under et flot nyt tag som kan holde mange år ud i fremtiden,« siger udvalgsformanden.

Renoveringsarbejdet omkring tagkonstruktionen viser sig at være mere omfattende end først antaget. Af sikkerhedsmæssige årsager udskydes genåbningen samtidig for svømmehallens besøgende frem til 1. januar 2021. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Stålprofilerne var i dårligere stand end først antaget

Udvidelse og renovering af Slagelse Svømmehal er i fuld gang. Første del er et større renoveringsarbejde omkring tagkonstruktionen, som nu viser sig at være mere omfattende end først antaget.

Etablering af nyt tag forsinkes derfor med 14 dage. Af sikkerhedsmæssige årsager udskydes genåbningen samtidig for svømmehallens besøgende frem til 1. januar 2021.

Slagelse Svømmehal ligner i den grad ikke sig selv for tiden. Taget er pillet ned og erstattet af et stort sort telt, mens der arbejdes hårdt på at få etableret et nyt tag.

Dog har det vist sig, at stålprofilerne, som holder tag og facade fast i det bærende stålgitter, var i dårligere stand end først antaget. Stålprofilerne skal derfor også skiftes, og det giver en forsinkelse på 14 dage.

»Vi havde håbet, at brugere af svømmehallen kunne komme ind allerede fra oktober, mens etableringen af taget blev færdiggjort, og overdækningen stadig var på,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Det har vist sig, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Derfor kommer brugere af Slagelse Svømmehal til at vente til januar, førend de kan hoppe i bassinerne igen, men under et flot nyt tag som kan holde mange år ud i fremtiden.«

Ærgerligt for foreningerne herunder svømmeklubberne

Udskydelse af genåbningen får både betydning for svømmehallens besøgende og i høj grad også foreningslivet, som der arbejdes hårdt på at finde løsninger til blandt andet med svømmetider i Korsør Svømmehal.

»Vi vil i udvalget gerne rose foreningerne for at have tænkt kreativt i løbet af både nedlukningen under Corona og i sommerferien, hvor de har tilbudt andre aktiviteter,« siger Jørgen Andersen og fortsætter:

»Det er naturligvis rigtig ærgerligt for vores foreninger herunder svømmeklubberne, at svømmehallen er lukket. Vi er nødt til at se langsigtet, og vi glæder os til at både foreninger og besøgende får en velfungerende facilitet.«

»Som forening er vi naturligvis presset på vores svømmeaktiviteter både på grund af coronanedlukningen, og fordi vi må undvære Slagelse Svømmehal i en længere periode,« tilføjer Jørn Birch, der er formand for Svøm Slagelse Korsør, og fortsætter:

»Vi har en positiv dialog med kommunen om at finde helhedsorienterede løsninger inden for de rammer som er muligt på nuværende tidspunkt.«

Øverst: Slagelse Svømmehal. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.