Serierøver idømmes 4,5 års fængsel

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En prøveløsladt røver idømmes 4,5 års fængsel for fire nye røverier med kniv, skruetrækker og mejsel samt en række tyverier.

En 50-årig mand fra Slagelse er ved Retten i Næstved blevet idømt 4 år og 6 måneders fængsel, heraf er de 1 år og 9 måneder en reststraf fra tidligere røveridomme. Manden ankede dommen.

Retten fandt den 50-årige skyldig i fra den 1. oktober 2017 til den 16. februar 2018 at have begået fire røverier mod dagligvarebutikker og en kiosk i Slagelse, hvor den tiltalte under anvendelse af kniv, skruetrækker eller mejsel fik udleveret kontanter og spillemønter.

Den 50-årige blev også fundet skyldig i et tyveriforsøg mod en dagligvarebutik samt tre tyverier i dagligvarebutikker.

Den dømte har været varetægtsfængslet siden den 16. februar i år, hvor han blev anholdt, og han blev varetægtsfængslet efter dommen.

»Straffen sender et klart signal om, at vi som samfund ikke accepterer, at folk begår personfarlig kriminalitet, og at det i den forbindelse anses som en skærpende omstændighed, når man vælger lige efter man er blevet løsladt fra en tidligere røveridom, på ny at begå røveri,« siger anklager Christina Lund Gregersen og fortsætter:

»Denne dom er resultatet af en flot og længerevarende politimæssig efterforskning af røverierne og tyverierne i Slagelse midtby, som politiet har fået stor hjælp til fra årvågne borgere.«


Genrefoto: Freeimages.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.