SDU og Slagelse Kommune indgår partnerskabsaftale

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Partnerskabsaftalen har som målsætning, at SDU styrker eksisterende uddannelser og opretter nye attraktive forskningsbaserede uddannelsesmuligheder i Slagelse.

Slagelse Kommune og SDU styrker nu det gode og tætte samarbejde yderligere med en partnerskabsaftale, som bygger videre på det eksisterende samarbejde mellem kommunen, SDU, lokalsamfundet og erhvervslivet. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Øge den regionale tilstedeværelse uden for Odense

SDU har for kort tid siden meddelt Danske Universiteters uddannelsespolitiske udvalg, at Syddansk Universitet og Slagelse Kommune har indgået en partnerskabsaftale om uddannelser i kommunen.

Partnerskabsaftalen har som målsætning, at SDU styrker eksisterende uddannelser og opretter nye attraktive forskningsbaserede uddannelsesmuligheder i Slagelse. Kommunen udvikler og sikrer tilsvarende fysiske rammer samt byens bolig- og studiejobmarked, der matcher udviklingen af studiepladser.

Ifølge rektor på SDU Jens Ringsmose vil den nye aftale forstærke SDU’s tilstedeværelse i Slagelse, samtidig med at partnerskabsaftalen taler godt ind i det regionaliseringsarbejde, der pågår i øjeblikket.

»Partnerskabsaftalen passer glimrende ind i vores arbejde med at øge den regionale tilstedeværelse i campusbyerne uden for Odense. Med aftalen kommer vi til at skabe en mere tydelig campusprofil for Slagelse, hvor det i forvejen stærke samarbejde mellem SDU og kommunen, det lokale samfund og erhvervsliv får et løft, så vi gør Slagelse til et endnu bedre sted at studere,« siger Jens Ringsmose.

Slagelse får et løft som universitets- og uddannelsesby

Aftalen kommer til at have stor betydning for Slagelse som by og kommune. Det mener borgmester John Dyrby Paulsen (S), som glæder sig til, at studiebyen Slagelse bliver endnu mere attraktiv at studere i.

»Partnerskabsaftalen vil give et markant løft til Slagelse som en universitets- og uddannelsesby. Det betyder både, at vores unge nu får endnu flere attraktive uddannelser at vælge i mellem, og at vores lokale virksomheder får bedre mulighed for at rekruttere den uddannede arbejdskraft, som de har brug for. Derfor er jeg meget tilfreds med aftalen,« siger John Dyrby Paulsen.

500 flere studerende på bachelor- og kandidatniveau

I dag tilbydes der uddannelser inden for det kommunikative og økonomiske område, hvilket partnerskabsaftalen skal være med til at løfte.

SDU har derudover et ønske om at udvide uddannelsesaktiviteten i byen på det merkantile område og det sundhedsfaglige område svarende til en forøgelse af studenterbestanden på bachelor- og kandidatniveau med godt 500 studerende, så der i alt vil være omkring 2.000 SDU-studerende i byen.

Mere konkret information om uddannelserne følger senere.

Øverst: Campus Slagelse. (Foto: Anders Krogh / Syddansk Universitet). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.