Hvem skal have årets handicappris?

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Handicapprisen gives til blandt andet personer, foreninger og virksomheder, som medvirker til at forbedre forholdene for borgere med handicap i Slagelse Kommune. Man kan nominere kandidater frem til den 1. december.

I år sætter Handicaprådet fokus på handicap og bevægelse. Prisen uddeles i forbindelse med den internationale handicapdag den 3. december 2021, og alle kan indstille kandidater til prisen. Det oplyser Slagelse Kommune i en meddelelse.

Handicappede oplever barrierer i visse aktiviteter

Tiden med Covid-19 har påvirket mange menneskers sundhed, og borgere med handicap er ingen undtagelse. Derfor sætter Handicaprådet fokus på bevægelse i uddelingen af årets pris.

»Personer med handicap er ikke mere inaktive end resten af befolkningen, men de oplever ofte flere barrierer i forhold til at deltage i foreningslivet eller andre idrætstilbud. Derfor vil vi gerne belønne dem, der gør noget for, at personer med handicap kan få pulsen op,« siger Ole Andersen, der er formand for Handicaprådet i Slagelse.

I sommer kom analysen ”Bevægelsesvaner hos personer med funktionsnedsættelse” fra Syddansk Universitet, og blandt konklusioner er, at borgere med funktionsnedsættelse har vanskeligt ved at finde egnede muligheder for at være aktive.

Prisen gives til personer, foreninger og virksomheder

»Vi har et rigt forenings- og idrætsliv i kommunen, og mange ildsjæle som gør en stor indsats for at få alle med ind i fællesskabet. Dem vil vi gerne belønne. Vi håber, at mange vil bakke op om prisen og indstille kandidater, så vi sammen kan fejre dem, som gør en beundringsværdig frivillig indsats, og som fortjener at blive anerkendt for det,« siger Sofie Janning (S), der er næstformand i Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser.

»Vi må ej heller glemme, at handicapprisen jo også kan gå til dem, der gør det mere muligt for folk med handicap at deltage i dele af eksempelvis bylivet på områder, der kræver bevægelse. Det er så vigtigt, og jeg vil gerne sige tusind tak til alle der er med til at gøre en forskel. De er med til at gøre et handicap mindre, for dem det drejer sig om,« tilføjer Christopher Trung (V), der er byrådsmedlem og medlem af Udvalget for Specialiserede Borgerindsatser.

Handicapprisen er på 10.000 kroner og uddeles hvert år. Prisen gives til personer, foreninger, virksomheder eller andre, som enten har gjort, eller er i gang med tiltag, der forbedrer forholdene for kommunens borgere med handicap.

Man kan nominere kandidater til årets handicappris frem til 1. december ved at sende en mail til udviklingskonsulent Anders Jensen i Slagelse Kommune på andje@slagelse.dk

Øverst: Foto viser sidste års vindere – botilbuddene Rosenkildevej 67 og Kastanievej der vandt for initiativet “Hyggestuen”, der modvirker ensomhed blandt unge beboere med handicap. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.