SDU får ny dekan på samfundsvidenskab

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Jens Ringsmose tiltræder som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU, der også har aktiviteter på campus i Slagelse Midtby.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet (SDU) får ny dekan den 1. juni 2019. Det bliver Jens Ringsmose, som kommer fra en stilling som institutchef og prodekan på Forsvarsakademiet. Fakultetet har også aktiviteter i Slagelse By. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

For Jens Ringsmose bliver den nye stilling et gensyn med SDU, da han tidligere i sin karriere har haft forskellige stillinger på universitetet. Han seneste stilling på SDU var som institutleder på statskundskab i årene 2014-2016, inden han skiftede til Forsvarsakademiet.

Jens Ringsmose er gift og har tre børn. Som ny dekan afløser han Nikolaj Malchow-Møller, som tiltrådte som rektor på CBS den 1. marts 2019.

Inspirerende og visionær dekan med ambitioner

Ifølge SDU’s rektor, Henrik Dam, er det med stor glæde, at Jens Ringsmose er ansat som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

»Med Jens Ringsmose får vi en inspirerende og visionær dekan, der vil være garant for, at der skabes forskning af høj kvalitet, hvilket er en forudsætningen for at universitetet kan skabe værdi for samfundet,« siger Henrik Dam og fortsætter:

»Jeg er ikke i tvivl om, at han har evnerne, viljen og ambitionerne til at demonstrere samfundsvidenskabernes relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og videndeling.«

SDU har fem fakulteter med omkring 30.000 studerende, heraf mere end 15 procent er fra udlandet, og knap 4.000 ansatte, som er fordelt i Odense samt i Slagelse, Kolding, Esbjerg og Sønderborg og København. Flere internationale undersøgelser dokumenterer, at SDU laver forskning i verdensklasse.

Stærke forskningsmiljøer med høje standarder

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for, har forsknings- og undervisningsaktiviteter spredt over Syddansk Universitets campusser i Odense, Sønderborg, Esbjerg, Kolding og Slagelse – dog er langt størstedelen placeret i Odense.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet beskæftiger cirka 525 ansatte og har omkring 11.500 studerende.

»Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU har en nogle meget stærke forskningsmiljøer med høje akademiske standarder. Min ambition er at vi skal skabe “viden, der bevæger” – det handler grundlæggende om, at skal tydeliggøre og styrke fakultetets værdi for det danske samfund,« siger Jens Ringsmose og fortsætter:

»Jeg har i min karriere aldrig været i tvivl om, at forsknings- og uddannelsesledelse er mit professionelle kald. Det er udbytterigt, meningsfuld og fagligt stimulerende.«

Øverst: SDU i Slagelse og dekan Jens Ringsmose, SDU. (Foto: Slagelse Media og DSU). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.