Parkeringsbøder skal sikre p-pladser til kunderne

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse News – »Vi kommer ikke til at tjene penge på parkeringsafgifter. Kun at vi får finansieret udgiften til parkeringsvagterne,« siger Villum Christensen (LA).

Fra den 1. oktober starter parkeringsvagterne med at rundere i Slagelse Kommune. De skal sikre, at parkeringsreglerne bliver overholdt, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Alt for mange overholder ikke tidsbegrænsningen

I dag kan det være svært at finde en parkeringsplads især i Slagelse midtby, fordi for mange ikke overholder de gældende parkeringsregler. Det skulle gerne blive bedre, når parkeringsvagter fra den 1. oktober på daglig basis vil kontrollere at parkeringsreglerne bliver overholdt.

»I dag er der for mange, som ikke overholder tidsbegrænsningen, og dermed spærrer parkeringspladsen for andre bilister. Det betyder, at butikkerne i midtbyen går glip af handel, fordi kunderne ikke kan finde en parkeringsplads,« siger Villum Christensen (LA), der er formand for Erhvervs- og Teknikudvalget, og fortsætter:

»Derfor har vi brug for, at bilisterne bliver bedre til at overholde reglerne, så man kan finde en parkeringsplads, hvis man skal ud og handle eller har ærinder i byen.«

Mindre trafik og bedre trafiksikkerhed Slagelse midtby

Manglen på ledige parkeringspladser giver også mere trafik i byen, fordi biler cirkler rundt for at finde en ledig plads, hvilket igen betyder dårligere trafiksikkerhed og mere forurening.

Derfor er forventningen også, at parkeringsvagterne vil give mindre trafik og bedre trafiksikkerhed især i Slagelse midtby, men også i resten af kommunen, hvor parkeringsvagterne også vil kontrollere at parkeringsreglerne bliver overholdt.

De nye parkeringsvagter er ansat i Parkeringskontrol Nord, som er en del af Aalborg Kommune, og som Slagelse Kommune har indgået en aftale med.

»Vi kommer ikke til at tjene penge på parkeringsafgifter. Kun at vi får finansieret udgiften til parkeringsvagterne. Formålet er, at få flere til at overholde parkeringsreglerne, så det bliver lettere at finde en parkeringsplads de steder, som er udfordret. Parkeringsvagterne er ikke ansat af en privat virksomhed, som skal tjene en masse penge på parkeringsbøder,« siger Villum Christensen.

De nye parkeringsvagter har første arbejdsdag den 1.oktober. I de første 14 dage vil parkeringsvagterne ikke udskrive bøder, men blot efterlade en venlig påmindelse i bilruden om, at man skal huske at overholder reglerne til bilister som har glemt det.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.