Nyt Nytorv indvies med streetaktiviteter på fredag

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Der skal være mere liv på Nytorv i Slagelse By, og stadeholderne på den centrale plads skal have bedre forhold. Det er målet med det ansigtsløft, som Nytorv har fået, og som bliver officielt indviet fredag den 13. april kl. 15.00.

»Nytorv er et sted, hvor folk mødes, og vi vil gerne fastholde, at handlende og borgere har lyst til at bruge Nytorv. Derfor er investeringen i Nytorv også en investering i vores detailhandel og vores by, fordi Nytorv fortsat skal være et hyggeligt sted, som samler folk og giver oplevelser,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Når Nytorv bliver indviet, har pladsen fået en ny aktivitetszone med blandt andet bordtennisbord. Stadeholderne bliver rykket tættere på Galleriet, og dermed bundet bedre op på forbindelsen mellem torvet og Vestsjællandscentret. Der kommer nye Verner Panton-bænke mod gågaden, hvor man kan sidde og nyde udsigten til Sct. Mikkels Kirke.

Udformningen af den nye plads er sket i tæt samarbejde med Business Slagelse, som er glad for, at Nytorv får et ansigtsløft:

»Nytorv er en central plads i byen, og med det her projekt får pladsen et løft. Det vil være med til at løfte detailhandlen i Slagelse og gøre byen til en endnu bedre handelsby, som også kan tiltrække folk fra omegnskommunerne,« siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse.

Indvielsen sker fredag den 13. april kl. 15.00. Borgmester John Dyrby Paulsen Nytorv åbner arrangementet med en tale. Derudover er der også mulighed for at prøve bordtennis, parkour, skateboard og meget mere. Alle er velkomne til at deltage.

Læs også: Indvielse af det renoverede Nytorv


Foto: Slagelse Kommune

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.