Mere bevægelse på uddannelsesstederne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Nu skal de studerende også bevæge sig: »Vi håber igennem små bevægelsesseancer indlejret i undervisningen at forbedre de studerendes koncentration igennem hele undervisningsdagen,« siger Zealand Sjællands Erhvervsakademi.

Et nyt samarbejde mellem Slagelse Kommune, DGI og Zealand Sjællands Erhvervsakademi skal med bevægelse som middel skrue op for glæden, fællesskabet og trivslen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Bevægelse skal bidrage til glæde, fællesskab og trivsel

Et nyt samarbejde mellem Slagelse Kommune, DGI og Zealand Sjællands Erhvervsakademi skal med bevægelse som middel skrue op for glæden, fællesskabet og trivslen og dermed mindske risikoen for frafald.

Det er første gang, at DGI deltager i et forløb i forhold til de videregående uddannelser.

»Vi håber igennem små bevægelsesseancer indlejret i undervisningen at forbedre de studerendes koncentration igennem hele undervisningsdagen. Derudover har vi tillid til, at til et lille grin undervejs vil give en større social samhørighed på holdet,« siger akademichef Vibeke Toft Müller.

Idræt, leg og bevægelse som en integreret del af skemaet

Idrætsorganisationen DGI har god erfaring med at gøre idræt, leg og bevægelse til en integreret del af skemaet på uddannelsesinstitutioner.

Det kræver et særligt fokus på motivation og bevægelsesglæde, så det ikke kun er de, der i forvejen er idrætsaktive, der får en god oplevelse.

»Vi oplever gang på gang, hvor stor en forskel det gør for både lærere og elever, når der kommer fokus på bevægelse,« siger Kit Frøling, der er konsulent i DGI Midt- og Vestsjælland, og fortsætter:

»Det skruer simpelthen op for glæden, trivslen og fællesskabet. Og for den enkelte betyder en øget kropsbevidsthed og erfaringer med både at lykkes og fejle i en tryg ramme, at mange andre ting i hverdagen bliver nemmere.«

Flere moduler med en blanding af teori og praksis

Bevægelsesforløbet består af en række moduler med en blanding af teori og praksis, så underviserne får de rigtige redskaber til at lave mere bevægelse. Det er nemlig afgørende, at de bliver de gode rollemodeller.

»Vi har i Kultur- og Fritidsudvalget længe prioriteret bevægelse i både daginstitutioner og skoler, da fysisk aktivitet er med til at øge både læring og trivsel,« siger formanden udvalget, Jørgen Andersen (S), og fortsætter:

»Vi glæder os til at se, hvordan bevægelse nu også bliver en fast del af hverdagen på de videregående uddannelser. Forhåbentlig kan mere bevægelse på uddannelsesstederne også give lyst til mere bevægelse i fritiden, så flere unge også bliver en aktiv del af idrættens mange fællesskaber.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.