Kom og plant træer i Nordskoven på lørdag

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Arrangementet er en udløber af indsamlingsshowet “Danmark Planter træer”, hvor Nordskoven har fået penge til at plante 15 hektar folkeskov.

På lørdag inviterer Slagelse Kommune, Naturstyrelsen, TV2 Vejret og Growing Tree Network Foundation alle interesserede til at plante træer i Nordskoven i Slagelse.

Den nye skov vil løbende indgå i TV2 Vejrets dækning af klima og natur. Det skriver Slagelse Kommune.

Udløber af indsamlingsshowet “Danmark Planter træer”

Alt er klart til at tage imod, når Slagelse Kommune, Naturstyrelsen, TV2 Vejret og Growing Tree Network Foundation inviterer alle interesserede til at plante et træ i Nordskoven på lørdag den 9. november 2019 kl. 12.00-14.00.

Arrangementet er en udløber af indsamlingsshowet “Danmark Planter træer”, hvor Nordskoven har fået penge til at plante 15 hektar folkeskov. De første træer skal plantes på lørdag og alle, som har lyst, kan være med.

»Vi er rigtig begejstrede for at være med i dette fantastiske projekt. Det er glædeligt, at de nye træer bliver en del af vores bynære skov her i Slagelse, og vi lover at tage os godt af dem. Samtidig vil vi naturligvis gerne gøre noget godt for klimaet, og det er en vigtig del af projektet,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Borgerne får endnu nemmere adgang til naturoplevelser

Der er 1.500 træer, som skal plantes på lørdag. TV2 Vejret har ønsket at følge en skov, hvor midlerne fra indsamlingsshowet skal bruges.

TV 2 Vejret vil derfor løbende bruge skoven i deres udsendelser de kommende år og dermed vil seere fra hele Danmark have mulighed for at følge Nordskovens udvikling.

»Den nye bynære skov betyder, at borgere i og omkring Slagelse får endnu nemmere adgang til naturoplevelser. Vi er glade for “Danmark Planter Træer”-initiativet og glæder os til, at folk på lørdag kommer for selv at plante træer for de indsamlede penge,« siger skovrider Claus Jespersen, Naturstyrelsen.

Træplantningen finder sted på lørdag kl. 12-14. Træerne skal plantes i Nordskoven på et stykke jord ved siden af adressen. Alle er velkomne til at deltage.

Program for dagen:

  • Kl. 12.00: Skovrider Claus Jespersen byder velkommen
  • Peter Tanev, TV2 Vejret, byder velkommen
  • Formand Lars Heiselberg, Growing Tree Network Foundation, holder tale
  • Borgmester John Dyrby Paulsen holder tale
  • Kl. 12.30: Træplantning går i gang
  • Kl. 13.00: Lidt til ganen. Der tændes op i bålfade, og børn kan stege pandekager over bål
  • Kl. 14.00: Tak for i dag.

Stenagervej 2 ligger en smule nord for Slagelse Nordby og tæt på hundeskoven.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.