It-virksomheden Comby udvider i Slagelse By

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Vi havde kig på tre forskellige byer, hvor der var let adgang til motorvej og tog af hensyn til at kunne tiltrække medarbejdere. Der er mange dygtige it-folk, som gerne vil slippe for at pendle til hovedstaden,« siger Comby-direktøren.

Efter 20 år på det grønlandske marked, satser it-virksomhed Comby nu på at udvide sine aktiviteter i Danmark. Det sker fra Japanvej i Slagelse By, hvor medarbejderstaben hele tiden vokser for at kunne følge med væksten.

Forventningerne til fremtiden er så store, at virksomheden allerede har godt gang i planerne om at opføre helt nyt kontor og showroom lokalt med plads til op til 200 ansatte. Det skriver kommunikationskonsulent Mette Juhl Nygaard fra Slagelse Erhvervscenter i en nyhedsmeddelelse.

Speciale i it-drift og it-outsourcing samt Circular Computing

Den grønlandske it-virksomhed Comby har siden starten i 2001 haft fuld fart på udviklingen som følge af, at efterspørgslen på it- og internetløsninger er støt stigende. Nu vender man blikket med det danske marked, hvor virksomheden ser et stort potentiale for yderligere vækst.

Comby har specialiseret sig i it-drift til faste priser, herunder fuld it-outsourcing. Samtidig arbejder de med Circular Computing.

»Da vi jo kommer fra Grønland, kan vi se hvilke konsekvenser klimaændringerne har. Derfor betyder det meget for os at passe på miljøet uden at gå ned på kvalitet. Det har bl.a. resulteret i et tæt partnerskab med Circular ComputerTM, så vi kan tilbyde CO2-neutrale laptops,« siger adm. direktør Brian Torp.

Det er med afsæt i disse koncepter, at de nu satser på det danske marked, mens de fastholder deres aktiviteter i Grønland.

»Vores egne kvalitetskrav til vores leverancer er meget høje. Vi har i en periode sagt nej til kunder, fordi vi ikke har haft ressourcerne til at sikre kvaliteten. Men nu ser det anderledes ud og med den interesse vi oplever, og den dialog vi har med kunderne, forventer vi hurtigt at kunne passere 100 ansatte,« forklarer Brian Torp.

Slagelse er godt placeret for rekruttering af dygtige it-folk

Der er 23 ansatte tilknyttet hovedkontoret i Nuuk, men i takt med at virksomhedens aktiviteter er vokset, har Comby været udfordret på at kunne rekruttere nok kvalificeret arbejdskraft. Derfor valgte man i slutningen af 2019, at etablere en filial i Danmark og valget faldt på Slagelse.

»Vi havde kig på tre forskellige byer, hvor der var let adgang til motorvej og tog af hensyn til at kunne tiltrække medarbejdere. Der er mange dygtige it-folk, som gerne vil slippe for at pendle til hovedstaden. Når vi valgte Slagelse, så er det også fordi vi blev godt modtaget her af erhvervschef Per B. Madsen fra Slagelse Erhvervscenter, der hjalp os godt i gang i byen,« siger Brian Torp.

Målet var i første omgang at etablere en mindre filial, hvor danske kompetencer indenfor it kunne hjælpe med at supportere de grønlandske kunder. Men med en forankring i Danmark er det nærliggende også at gå ind i det danske marked.

»Vi kunne hurtigt se, at vi ville blive presset på pladsen i de første lokaler på Mariendals Alle. Derfor er vi midlertidigt rykket ind på Japanvej 3 med foreløbigt 8 ansatte, mens yderligere 4 starter efter sommerferien. Forventningen er, at vi når op på omkring 35 ansatte allerede i løbet af i år,« siger Brian Torp.

Ønsker at etablere en stor, moderne og lokal arbejdsplads

For at få plads til yderligere ekspansion har Comby ansøgt og fået tilladelse til at opføre et op mod 2.500 kvadratmeter stort kontormiljø i to plan med tilhørende showroom, også på Japanvej. Her vil der være plads til helt op til 200 ansatte.

I processen med at finde en egnet byggegrund har Slagelse Erhvervscenters erhvervschef endnu engang været behjælpelig og kommunen har nikket god for byggeplanerne. Dermed er vejen banet for at komme i mål med ønskerne om at etablere en stor, moderne arbejdsplads lokalt.

»Vi har brug for medarbejdere og vi har brug for pladsen for at kunne vækste i både Grønland og Danmark. Det bliver muligt med de nye lokaler,« siger Brian Torp.

Øverst: It-konsulent Stefan Boel (th) og Key Account Manager Michael Juul (tv). (Foto: Mette Juhl Nygaard / Slagelse Erhvervscenter). NM/Mette Juhl Nygaard/Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.