Igen: To ældre kvinder udsat for bedrageri

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Onsdag blev en 78-årig kvinde fra Slagelse lokket til at udlevere sit betalingskort og godkende større betalinger med MitID. Torsdag var det en 86-årig kvinde fra Slagelse, som blev udsat for lignende bedrageri.

Politiet har endnu en gang modtaget anmeldelser om bedrageri, hvor typisk lidt ældre borgere bliver udsat for, at en sædvanligvis venlig og imødekommende medarbejder fra “deres bank” ringer og fortæller, at der er gang i nogle mistænkelige transaktioner på borgernes konti. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Falske bankmedarbejdere henter betalingskortet

Der sker ofte det, at borgernes betalingskort bliver hentet af en såkaldt “betroet medarbejder” fra banken, og inden de aner uråd, bliver der for alvor lavet nogle overførsler.

I onsdag var det en 78-årig kvinde fra Slagelse, som om eftermiddagen blev ringet op. Det lykkedes bedragerne at lokke kvindens betalingskort fra hende, og de næste dage holdt de kontakten og besnakkede den 78-årige til at godkende overførsler med MitID. Kvinden blev snydt for et større beløb.

Torsdag blev en 86-årig kvinde, også fra Slagelse, udsat for bedrageri på nogenlunde samme måde. En “bankmedarbejder” hentede kvindens betalingskort, som bagefter blev misbrug for et større beløb. Begge sager efterforskes som bedrageri.

Politiet advarer mod såkaldte venlige bankfolk

Politiet opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nok så venlige “bankfolk”. Hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder vil anmode om oplysninger om MitID, PIN-koder, bankforretninger eller lignende over telefonen.

Udlever ikke personlige oplysninger i telefonen – ring eventuelt til banken på dens hovedtelefonnummer eller kontakt politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Husk i øvrigt at tale om faldgruber og snyderi med familiemedlemmer eller andre, der er mindre rutinerede i cybersikkerhed, eller som måske tilhører en mere autoritetstro generation.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.