Hør om HPV for drenge ved Femina Kvindeløb

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – På tirsdag er der Femina Kvindeløb på Cirkuspladsen i Slagelse Nordby. “STOP HPV – bliv vaccineret” kommer også på besøg, hvor du kan høre mere om gratis HPV-vaccination for drenge.

Antallet af piger, der bliver HPV-vaccineret er steget markant. Og om få uger kan drenge også blive gratis HPV-vaccineret, hvis de fylder 12 år efter den 1. juli.

Det kan man høre mere om, når Sundhedsstyrelsens, Lægeforeningens og Kræftens Bekæmpelses indsats “STOP HPV – bliv vaccineret” besøger Slagelse By.

Det sker i forbindelse med Femina Kvindeløb, der afholdes tirsdag den 14. maj 2019 på Cirkuspladsen i Slagelse Nordby. Det skriver “STOP HPV – bliv vaccineret” i en pressemeddelelse.

40.000 piger blev vaccineret mod HPV sidste år

Næsten 40.000 piger valgte sidste år at blive vaccineret mod HPV, hvilket var en stigning på 20 procent i forhold til året før. De vaccinerede piger vil vokse op med markant mindre risiko for at udvikle celleforandringer og livmoderhalskræft senere i livet.

»Vi er så glade for at se, at pigerne igen tager imod tilbuddet om gratis HPV-vaccination. Livmoderhalskræft er årsag til omkring 100 danske kvinders død hvert eneste år, men vi ved, at vaccinen virker – og med en høj vaccinationstilslutning kan vi få reduceret antallet af kræfttilfælde markant,« siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen.

I Danmark er der omkring 580 kvinder og 230 mænd årligt, der får kræft, som skyldes HPV. Man kan blive smittet ved sex eller anden intim kontakt. Kondom forhindrer ikke smitten, fordi virus kan sidde på huden omkring kønsorganerne. HPV er den hyppigste seksuelt overførte virus i Danmark. Aktuelt er omkring fire ud af ti unge under 30 år smittet.

HPV-vaccination bliver gratis for de drenge, der fylder 12 år fra og med den 1. juli 2019 – et tilbud, som Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse håber, at mange drenge og deres forældre vil tage imod.

»HPV rammer ikke kun piger. Drenge kan også udvikle kræftsygdomme, der skyldes en HPV-infektion. Og da vi ved, at HPV-vaccination kan beskytte drenge effektivt mod analkræft og kønsvorter, er vi glade for, at drengene nu endelig kommer med i vaccinationsprogrammet,« siger Janne Bigaard, der er overlæge i Kræftens Bekæmpelse.

Hør mere om HPV-vaccination ved Femina Kvindeløb

Godt 1.700 kvinder samles til Femina Kvindeløb på Cirkuspladsen ved Elmedalsvej og Valbyvej i Slagelse Nordby på tirsdag kl. 17.00 for at løbe, hygge og få inspiration.

Tilmeld dig til kvindeløbet på: femina.dk.

Her vil STOP HPV-indsatsen – som Kræftens Bekæmpelse, Sundhedsstyrelsen, og Lægeforeningen står bag – være til stede for at informere forældre i målgruppen om HPV-relateret kræft og fordelene ved at få sine børn vaccineret.

Alle er velkomne til at kigge forbi STOP HPV-indsatsens stand. Her kan man bl.a. teste sin viden om HPV-vaccination og få taget et billede med sin løbemakker i vores fotoboks.

Øverst: Femina Kvindeløb. (Foto: Femina, Aller Media A/S). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.