Flot PraktikPladsPris til Slagelse Transportcenter

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Det er blevet til mere end 500 lærlinge siden begyndelsen af 90’erne. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020.

Slagelse Transportcenter gør en helt særlig indsats for at uddanne dygtige chauffører til transportbranchen, hvor en uddannelse ikke er en selvfølge.

Imponerende 500 lærlinge er det blevet til siden begyndelsen af 90’erne, og det ligger helt i tråd med virksomhedens ånd. Derfor modtog Slagelse Transportcenter i dag DI Vestsjællands PraktikPladsPris 2020.

Det skriver DI Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Transportcentret har 25 lærlinge og 100 ansatte

Hvert år har Slagelse Transportcenter 25 lærlinge ud over deres 100 ansatte. Det er en enestående stor andel, men hos den vestsjællandske transportvirksomhed er de mange lærlinge en fasttømret tradition, som er en fast og integreret del af virksomheden.

»Det er en enestående uddannelsesindsats som Slagelse Transportcenter har udført ikke blot det seneste år, men igennem rigtig mange år. Derfor kunne praktikpladsprisen 2020 ikke være mere fortjent,« siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland, og fortsætter:

»Der mangler faglærte chauffører i årene, der kommer, og Slagelse Transportcenter gør en enorm modig og kompetent indsats for at opfylde branchens behov og hjælpe de unge i lokalområdet videre.«

80 køretøjer ruller rundt på Sjælland døgnet rundt

Slagelse Transportcenter, der i alt har 80 køretøjer rullende på Sjælland i døgndrift, snupper en del af lærlingene selv, når de er udlærte. Men der ligger mere end det i virksomhedens store indsats.

»Vi føler og har altid følt, at vi må tage et ansvar for at uddanne flere faglærte til transportbranchen,« siger Jacob Hasselbalch Larsen, driftsleder i Slagelse Transportcenter, og fortsætter:

»Der er mangel på faglærte chauffører nu og i fremtiden, så vi forsøger at gøre en forskel. Derfor er vi virkelig stolte af den anerkendelse, der ligger i at modtage DI Vestsjællands PraktikPladsPris.«

Prøver nye og anderledes uddannelsesmetoder

Mange virksomheder i transportbranchen holder sig lidt tilbage for at tage lærlinge, dels fordi fejl kan være meget dyre, dels fordi mange virksomheder ikke har et tilbud til de lærlinge, som kun har B-kørekort.

Her har Slagelse Transportcenter fordelen af at have biler i alle størrelser, så alle lærlinge kan komme ud at køre med det samme.

Desuden prøver virksomheden at bruge nye og anderledes uddannelsesmetoder til fordel for lærlingene. Eksempelvis er en ny app, der med tekst og videoer interaktivt kan uddanne de unge, ved at blive testet på virksomheden.

»App’en er et nyt tiltag, en slags håndbog, som systematiserer læringen hos vores praktikanter. Den er let at bruge for vores lærlinge med videoer og korte tekster, så vi glæder os til, at den kommer op at køre,« siger Jacob Hasselbalch Larsen.

Gennemsnitsalderen hos chauffører er stigende, og mange går på pension i de kommende år. Det er med til at øge vigtigheden af Slagelse Transportcenters store lærlingeindsats.

Øverst: Overrækkelsen af PraktikPladsPrisen til Slagelse Transportcenter. (Foto: DI Vestsjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.