Fællesjul i Slagelse blev en stor succes

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »En aften med fantastisk mad og masser af gaver til alle. Især oplevede jeg, at de små nød vores pakkeleg. Der blev danset og sunget om juletræet, som stod der så flot i den fine pyntede sal.«

Over hundrede mennesker i Slagelse og omegn fik en fantastisk juleaften, takket været Ungdommens Røde Kors’ store Fællesjul-initiativ.

Det skete i samarbejde med Bilka, Kvickly og Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse By samt Kirke-Stillinge Forsamlingshus, Aktivitetshuset Midgård og Hjælpecentralen. Hele foretagendet var desuden massivt støttet af Slagelses lokale forretningsliv og foreninger som frimurerlogen St. Michael, Old Friend, Y’Men’s Club og mange andre.

Manden bag julemaden til de over hundrede gæster var ingen ringere end “sovsens mester”, Claus Balshøj.

Stor ros til arrangementet fra de mange deltagere

Arrangementet blev afholdt både i varmestuen i Slagelse og i Kirke-Stillinge Forsamlingshus. Det var en traditionel juleaften med dans om juletræet, lækker julemad og dejlige julegaver, som sponsoreret af Slagelses lokale forretninger.

Christopher Trung fra Ungdommens Røde Kors (tv). (Foto: Ungdommens Røde Kors).

»Det har selvfølgelig været hårdt for mig og mine medfrivillige, der alle har gjort en uvurderlig indsats i at få arrangementet stablet på benene. Vi har knoklet i mange uger op til juleaften med fundraising, at nå ud til folk, indpakning af de mange gaver, aftaler med samarbejdspartnere og meget andet,« siger initiativtager Christopher Trung Paulsen fra Ungdommens Røde Kors, inden han tilføjer:

»Men at se hvor stor glæde det har bragt så mange mennesker, heriblandt en del, der har det rigtig hårdt, ja, så har været det hele værd. Julen handler om næstekærlighed, og det skal vi huske.«

Der blev givet stor ros til arrangementet fra de mange deltagere. En af dem er Palle på 62 år, der tilbragte juleaften i varmestuen sammen:

»For det første kender jeg lokalerne her i varmestuen i forvejen. Jeg kommer meget på varmestuen og har været heroppe før. Det har været et godt arrangement, og jeg kendte cirka en tredjedel af dem der var her, hvilket var meget rart. Der er ikke noget, der har overrasket mig, og det er godt,« fortæller Palle.

Aldersspændet var bredt, hvor den deltager var 4 år, og den ældste var 91 år.

Julemanden kiggede forbi til store glæde for børnene

I Kirke-Stillinge kom der endda en vaskeægte julemand forbi, hvilket bragte stor glæde for børnene.

Julemanden besøger Kirke-Stillinge Forsamlingshus. (Foto: Ungdommens Røde Kors).

»Det var et helt igennem et fantastisk arrangement, som var rigtig godt planlagt af tovholderen for de frivillige. Som frivillig var det en fed oplevelse at kunne være vært på sådan et fint tiltag,« fortæller Jette Skov, der var en af de frivillige ude i Kirke-Stillinge Forsamlingshus, og fortsætter:

»En aften med fantastisk mad og masser af gaver til alle. Især oplevede jeg, at de små nød vores pakkeleg. Der blev danset og sunget om juletræet, som stod der så flot i den fine pyntede sal. De gæster, som jeg mødte denne aften, var dybt taknemlig for denne dejlig aften. En familie, som jeg talte med, sagde blandt andet, at det er rart at kunne dele sådan en aften med andre. Alene det, at de ikke skulle sidde alene, mor og søn, havde stor betydning.«

Indsamling og uddeling af overskudsmad lillejuleaften

Dagen før juleaften var der også gang i den. De frivillige brugte hele lillejuleaften på at hente flere vogne med overskudsvarer fra Bilka og Kvickly i Slagelse til sent ude på natten.

(Foto: Ungdommens Røde Kors).

En del af varerne blev derefter kørt ud til 85 udsatte borgere i Slagelse og omegn, der ikke selv kunne hente maden – blandt andet på grund af manglende transportmidler, angst, gangbesvær eller anden sygdom.

Resten blev delt ud, så deltagerne i varmestuen fik en stor pose med overskudsvarer med sig. Dermed kunne de nyde resten af juledagene med lidt ekstra lækkerier fra juletiden.

Øverst: Fællesjul i Kirkens Korshærs varmestue i Slagelse By. (Foto: Ungdommens Røde Kors). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.