»Det er fra banken – din konto er ved at blive tømt«

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Efter en telefonsamtale dukkede “bankmanden” op hjemme hos den ældre kvinde. Herefter blev der hævet kontanter flere steder i Slagelse og København for adskillige tusinde kroner.

En ældre kvinde fra Slagelse blev tidligere på ugen ringet op af en “utrolig venlig medarbejder”, der udgav sig for at være fra hendes bank, der spurgte, om hun var klar over, at der foregik nogle mistænkelige transaktioner på hendes bankkonto, som var ved at blive tømt for penge.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Advar ældre i familien og i bekendtskabskredsen

Efter vejledning fra den imødekommende “bankansatte” udleverede kvinden sin pinkode, så alt var klart, til hendes dankort blev hentet, sådan som manden fra banken tilbød. Kort efter henvendte han sig og fik dankortet udleveret. Herefter blev der hævet kontanter flere steder i Slagelse og i København for adskillige tusinde kroner. Sagen efterforskes som bedrageri.

Politiet opfordrer kraftigt til, at man taler med ældre i familien og i bekendtskabskredsen om at være ekstra på vagt over for snyd og bedrageri. Nogle er ganske autoritetstro, og når enten banken, politiet, kommunen eller andre “myndigheder” ringer og med fasthed i stemmen fortæller, at der foregår noget mistænkeligt, kan man blive overbevist.

Men hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder vil ringe og kræve personlige oplysninger om dankort, pinkoder eller MitID. Afbryd samtalen, og i tvivlstilfælde læg på og ring selv op til den pågældende myndighed, eller ring til politiets servicecenter på telefon 1-1-4.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Hieronymus Ukkel / iStock). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.