Busser erstatter tog mellem Slagelse og Fredericia

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – DSB indsætter direkte Togbusser mellem Slagelse og Odense og mellem Slagelse og Fredericia fra lørdag aften den 22. juli 2023. Der indsættes også Togbusser mellem Roskilde og Ringsted.

Der er indsat Togbusser mellem Slagelse og Fredericia fra lørdag aften den 22. juli 2023 til og med søndag den 30. juli. Det skyldes Banedanmarks igangværende sporarbejde. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Intensivt sporarbejde i uge 30 i ferien

»Vi har i samråd med Banedanmark besluttet, at den mest intensive del af sporarbejdet finder sted i uge 30, der er en af ferieugerne, hvor vi samlet set har færrest kunder,« siger områdechef i DSB Togdrift Leif Fabrin.

I bestræbelserne på at nedbringe rejsetiden mest muligt indsætter DSB direkte Togbusser mellem Slagelse og Odense og mellem Slagelse og Fredericia. De supplerer Togbusserne, der standser ved alle stationer.
På de største stationer sørger DSB for infoguider til at hjælpe kunderne med det uvante skift mellem bus og tog.

Af hensyn til den begrænsede plads til bagage og barnevogne er der ikke mulighed for at tage cykler med i Togbusserne.

Leif Fabrin har også et godt råd til kunderne, inden de tager af sted:

»Jeg vil opfordre kunderne til at bruge Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne. Og så vil jeg samtidig gøre opmærksom på, at vi ikke tager cykler med i Togbusserne.«

Fra mandag den 31. juli 2023 kører togene igen, men efter ændrede tider mellem Slagelse og Odense til og med søndag den 6. august.

Banedanmark, der udfører sporarbejdet, anerkender, at det trækker veksler på kundernes tålmodighed.

»Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer vi ikke udenom, at arbejdet vil påvirke nogle togpassagerers rejse. Det er vi selvfølgelig kede af – ikke mindst fordi, det jo rent faktisk er for passagerernes skyld, at vi fornyer og udvikler jernbanen. Vi håber derfor på lidt ekstra tålmodighed, mens arbejdet står på,« siger Peter Svendsen, der er trafikdirektør i Banedanmark.

Togbusser mellem Roskilde og Ringsted

Banedanmark udfører også sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted fra lørdag eftermiddag den 22. juli 2023 til og med mandag den 31. juli. Også her er togene erstattet af Togbusser. Det får dog ingen indflydelse på de længere rejser mellem landsdelene, forklarer Leif Fabrin:

»InterCityLyn-togene kører ad en anden strækning og udenom sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted, så kunderne, der rejser mellem København, Fyn og Jylland skal kun med Togbus en enkelt gang.«

I løbet af august genoptager Banedanmark sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted, hvor togene er erstattet af Togbusser fra fredag aften den 11. august 2023 til og med søndag den 13. august.

Fra mandag den 14. august kører togene mellem Roskilde og Ringsted igen, men efter ændrede tider til og med søndag den 17. september.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: : Jens Hasse / Chili Foto / DSB). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.