Biografklub i Alliancehaven for alle ældre

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Kommunen har etableret en biografklub med base i Alliancehaven i Slagelse Midtby, hvor ældre mødes og følges i biografen. Det er indgået samarbejde med Panorama i Slagelse.

Tiden kan føles lang, hvis man bor alene i sit eget hjem, i en beskyttet bolig ved et aktivitetscenter eller på et plejecenter. Derfor har Slagelse Kommune etableret en biografklub med base i Alliancehaven i Slagelse Midtby, hvor ældre mødes og sammen følges i biografen, inden aftenen sluttes af med en kop kaffe og en snak om filmen.

Det giver nye oplevelser for de ældre, og samtidig opstår muligheden for nye venskaber. Klubbens medlemmer er allerede nu klar til en ny biografsæson, som starter til august, og der er stadig plads til mange flere i klubben.

Nyt indhold i hverdagen og nye venskaber

»Biografklubben går nu ind i sin 3. sæson, og vi kan se, at vi har ramt et behov. Uden dette klubfølgeskab ville mange af de ældre sandsynligvis slet ikke vove sig alene i biografen, men i stedet blive siddende derhjemme. På den måde er klubben med til at give noget andet indhold i hverdagen, og det giver også de ældre noget at se frem til,« siger aktivitetskonsulent Bente Nørgaard.

Klubben er med til give gode fællesskaber og venskaber, for når filmen er slut, mødes medlemmerne igen i Alliancehaven og får kaffe sammen og snakker om filmen, de lige har set. En af dem, som sørger for kaffe og måske et stykke kage, er Marianne Bach, som bor i Alliancehaven.

»Jeg synes, både det er hyggeligt og sjovt at være frivillig i biografklubben. Jeg kan godt lide at give andre gode oplevelser. Jeg har selv overskud i hverdagen, og det øser jeg gerne ud af. Vi tager de mange forskellige film med godt humør, og der finder livlige debatter sted under kaffen. Her kan man virkelig se hvor forskellige vi er,« fortæller Marianne Bach.

Medlemmerne ser film i Panorama for halv pris

I samarbejde med Panorama i Slagelse er der lavet en aftale om, at klubben kommer en bestemt dag efter premieredagen og ser filmene gennem de ældres medlemskab i Biografklub Danmark. Kontingent til Biografklub Danmark bliver i den kommende sæson 98 kroner for at kunne se 10 film til ½ pris.

Alle ældre er velkomne til at melde sig ind i biografklubben, uanset om man bor på plejecenter, i beskyttet bolig eller i eget hjem ude i byen. Man skal dog være i stand til selv at komme ned i Alliancehaven, hvorefter alle går i samlet flok i biografen. Hvis man ønsker at blive medlem, kan man kontakte aktivitetskonsulent Bente Nørgaard på 22 58 27 06 eller benwn@slagelse.dk.


Grafik: geralt / Pixabay

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.