Audika i Slagelse sætter fokus på nedsat hørelse

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Det danske Oticon-certificerede hørecenter Audika i Slagelse markerer International Høredag den 4. marts 2019 ved at holde åbent hus.

»Undskyld, hvad sagde du?« Det er et spørgsmål, som mange indbyggere i Slagelse må ty til, når de ikke lige kan høre, hvad konen, børnene eller kollegerne siger.

800.000 danskere går rundt med høreproblemer

Hver sjette dansker lider af høretab svarende til, at mere end 800.000 danskere går rundt med akutte eller varige høreproblemer.

Det sætter det danske Oticon-certificerede hørecenter, Audika, på Ndr. Stationsvej i Slagelse By fokus på den 4. marts 2019, når der inviteres til åbent hus i forbindelse med International Høredag – World Hearing Day.

»En af de største udfordringer er, at vi er dårlige til at besøge et hørecenter, selvom vi har problemer med hørelsen i dagligdagen,« siger Anders Storm, General Manager i Audika Hørecenter, som er en del af den førende danske høreapparatsproducent Oticon, og fortsætter:

»I gennemsnit venter danskerne fire år fra, at de oplever nedsat hørelse, til at de får tjekket den. Det er altså rigtig lang tid at døje med høreproblemer. Det forringer vores livskvalitet og vores sociale samvær med venner og familie. Ubehandlede høreproblemer kan samtidig accelerere andre helbredsproblemer som træthed og demens.«

Få et gratis høreapparat med hjem på prøve

Audika og Oticon markerer dagen i samarbejde med WHO for at sætte fokus på vigtigheden af at få testet sin hørelse. Audika i Slagelse tilbyder gratis og uforpligtende, at besøgende kan prøve et sæt Oticon høreapparater i 30 dage.

Arrangementet er åbent for alle nysgerrige borgere, og gæsterne får svar på deres høretest med det samme.

»Mange opdager ikke høreproblemer, da de ofte kommer snigende over tid, og dermed mærker man ikke, hvordan høretabet påvirker dagligdagen og den generelle livskvalitet. Det er faktisk ofte familie og venner, der bemærker det først,« siger Anders Storm, der fortæller, at besøgende kan opleve den nyeste høreteknologi til både børn og voksne.

Arrangementet i Audika på Ndr. Stationsvej 18 C i Slagelse By er gratis og finder sted i tidsrummet 9.00 – 16.00. Tidsbestilling er ikke nødvendig. Der vil være en spændende konkurrence, hvor der trækkes lod om 20 gavekort til en luksusbrunch for to personer.

Øverst: Modelfoto. (Foto: PR / Audika). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.