V og R: Elbiler skal være gratis på Storebæltsbroen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Det skal være gratis at køre over Storebælt i elbil eller andre grønne biler. Det mener Radikale Venstre og Venstre.

Det skal være gratis at køre over Storebælt i elbil eller andre grønne biler. Det kan blive en realitet, hvis det står til Radikale Venstre og Venstre, der er gået sammen i et udspil om en række grønne tiltag. Det skriver TV2 Nyhederne.

Formålet er at få flere over på vedvarende energi

Det skal være gratis elbil og andre grønne biler at køre over Storebæltsbroen.

Samtidig skal der være ladestandere til elbiler på alle danske rastepladser, og der skal være krav om, at alle tankstationer skal have ladestandere.

»Vi kan ikke vente længere. Der er for meget nøl, så nu foreslår vi disse konkrete tiltag med Venstre,« siger Sofie Carsten Nielsen, der politisk ordfører i Radikale Venstre, til mediet.

Udspillet skal få en større del af trafikken over på vedvarende energi med henblik på at nå klimaaftalens målsætning om at reducere 70 procent af Danmarks CO2-udledning i 2030.

Venstre og Radikale Venstre forventer, at den gratis bro-overgang for elbiler vil koste mellem 10-15 millioner kroner årligt. Partierne vil afsætte fem millioner årligt indtil 2024 og ønsker en dialog med Sund & Bælt om den øvrige finansiering. Det skriver TV2 Nyhederne.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.