Storebæltsbroens pyloner slukkes i aften

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – Lørdag den 26. marts kl. 20.30-21.30 slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer over hele verden lyset for at sætte fokus på verdens klimaudfordringer. Det gør Storebæltsbroen også.

Sammen med Verdensnaturfond, WWF slukker Sund & Bælt lyset på Storebæltsbroen i aften. Det sker i forbindelse med verdens største klimaopråb: Earth Hour.

Lørdag den 26. marts kl. 20.30-21.30 slukker millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder og byer over hele verden lyset for at sætte fokus på verdens klimaudfordringer. Det oplyser Sund & Bælt i en meddelelse.

»Stolte af at deltage i Earth Hour lørdag aften«

»Som en livsnerve i Danmark og som forbindelsen, der samler folk på tværs af landsdele, er Storebæltsbroen et nationalt symbol. Som ejer og forvalter af forbindelsen, ser vi det som en af vores fornemmeste opgaver at drive forbindelsen med ansvar for naturen, klimaet og samfundet,« skriver Sund & Bælt og fortsætter:

»Vi er derfor stolte af at deltage i Earth Hour lørdag aften og vi ser frem til, at alle trafikanter kan opleve en slukket bro mellem kl. 20.30 og 21.30. Samtidig håber vi, mange andre vil følge eksemplet, så vi sammen kan være med til at sætte fokus på klodens stigende klimaudfordringer.«

Det er ganske sikkert at køre over Storebælt

»Når vi slukker lyset, svarer det til den nattesænkning, der sker hver aften fra kl. 24. Da der ikke er vejbelysning på Storebæltsbroen, vil bilisterne ikke opleve en ændring på selve vejen,« forsikrer Sund & Bælt og fortsætter:

»Lamper, der hænger på højbroens store hovedkabler samt belysningen af de store pyloner slukkes. Broen vil dog være oplyst under vejbaneniveau af hensyn til skibstrafikken og i toppen af de to pyloner som luftfartsafmærkning.«

Det var WWF i Australien, der i 2007 første gang fejrede Earth Hour. Siden har begivenheden spredt sig til hele verden og markeres i år for 16. gang. Sidste år nåede Earth Hour ud til hele 192 lande og territorier.

Tidligere har lyset været slukket i ikoniske bygninger som Operahuset i Sidney, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen.

Øverst: Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.