Storebæltsbroens pyloner lyser gult i nat

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – »Storebæltsbroen er en vigtig livsnerve for trafikken på tværs af Danmark, og derfor gør vi et stort arbejde for at informere vores kunder om, at forbindelsen vil være lukket i fem timer, når Tour de France passerer broen 2. juli. Her vil de lysende gule pyloner indgå som en meget synlig påmindelse til bilisterne,« lyder det fra Sund & Bælt.

Der blev udført test af lys på Storebæltsbroens pyloner natten til torsdag. I aften vil Storebæltsbroens 254 meter høje pyloner lyse op i gult i tidsrummet fra kl. 22 til kl. 04. Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Præcis en måned til anden etape af Tour de France

I dag er der præcis en måned til, at verdens største cykelløb passerer Storebæltsbroen, når rytterne på anden etape af Tour de France kæmper om at køre først over målstregen i Nyborg. I den anledning vil Storebæltsbroens 254 meter høje pyloner i aften lyse op i gult i tidsrummet fra kl. 22 til kl. 04.

Herefter vil trafikanterne kunne møde synet at de gule pyloner alle nætter i weekenderne frem mod Touren som en del af Sund & Bælts indsats for at oplyse om løbets påvirkning af trafikken i en af sommerens største rejseweekender.

»Storebæltsbroen er en vigtig livsnerve for trafikken på tværs af Danmark, og derfor gør vi et stort arbejde for at informere vores kunder om, at forbindelsen vil være lukket i fem timer, når Tour de France passerer broen 2. juli. Her vil de lysende gule pyloner indgå som en meget synlig påmindelse til bilisterne,« siger Lene Gebauer Thomsen, der er kommunikationschef i Sund & Bælt.

Fra fredag den 24. juni og frem til Touren vil pylonerne lyse gult hver aften for at byde cykelløbet velkommen over broen. På selve løbsdagen, lørdag den 2. juli, vil Storebæltsbroen være lukket i tidsrummet fra kl. 13 til kl. 18. Læs mere om løbets påvirkning af trafikken på Storebælts hjemmeside.

Fakta om lys på pylonerne

  • Konstruktionsbelysningen er udskiftet hen over dette forår med den nyeste LED-armatur-teknologi, som vil give en energibesparelse på omkring 3,3 GW i løbet af den estimerede levetid. Det svarer til cirka 2.100 personers elforbrug i et 1 år.
  • I alt udskiftes 396 lamper på Østbroens pyloner og ankerblokke.
  • De nye LED-lysrør har en brændetid på 100.000 timer, mens den tidligere belysning havde en brændetid på 70.000 timer.

Øverst: Test af lys på pyloner blev udført natten til torsdag forud for markering i aften. (Foto: Sund & Bælt). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.