Storebæltsbroen lukker kortvarigt i weekenden

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Natten til søndag lukker Storebæltsbroen for al trafik i to korte perioder på op til 25 minutter i hver retning.

I den kommende weekend testes bomme og tavler til trafikstyring i forbindelse med de nye mobile overledninger (fire mobile autoværn, red.) på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen natten til søndag. Det skriver Sund & Bælt i en meddelelse.

Idriftsætning af trafiktavler og trafikbomme

De mobile overledninger er taget i brug, og næste fase af projektet er nu at idriftsætte trafiktavler og bomme til styring af trafikken i forbindelse med brug af de automatiserede overledninger.

Det er nødvendigt at teste de nye dele af det samlede projekt i en fuldskalatest, som af hensyn til sikkerheden udføres i nattetimer med mindst trafik.

De mobile overledninger er en del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Læs også: Mobile autoværn øger sikkerheden om natten.

Storebæltsbroen vil blive spærret i korte intervaller mellem kl. 02.00 og 04.30 natten til søndag den 14. november.

Spærringerne vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 25 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Sund & Bælt). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.