Storebæltsbroen lukker i fem timer under Tour de France

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Lørdag den 2. juli 2022 må du vente på Tour de France i fem timer, før du kan køre over.

Om et år lukker Storebæltsbroen i fem timer for at give plads til verdens største cykelløb, Tour de France, som passerer broen lørdag den 2. juli 2022. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Cykelløbet er en helt usædvanlig og storslået begivenhed

Det bliver en helt usædvanlig og storslået begivenhed, når Tour de France den 2. juli 2022 passerer Storebæltsbroen. Verdens største cykelløb får derfor broen helt for sig selv i fem timer. Det har godkendt

»Jeg har svært ved at se, at der i vores levetid kommer en begivenhed som Tour de France, der er stor nok til, at vi helt ekstraordinært lukker Storebæltsbroen mens feltet passerer den,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»Vi sørger for, at der er fem timer til at få rytterne sikkert over broen og klare alle de praktiske ting. Det bliver uden tvivl storslået og det næste år skal vi planlægge alt det praktiske, så generne for trafikken ikke bliver større end højest nødvendigt.«

Grand Depart Copenhagen har bedt om tid til oprydning

Det er de danske tour-arrangører, Grand Depart Copenhagen Denmark 2022, der har bedt om at få udvidet tidsrummet for lukningen af Storebælt fra 4 til 5 timer, så der er sikkerhed for, at oprydningen af motorvejen og broen kan fuldføres inden for den afsatte tidsramme.

Vejdirektoratet og Sund og Bælt vil i de kommende måneder planlægge afviklingen af trafikken og de køer, der uundgåeligt vil opstå.

Læs også: Tour de France i Slagelse udskydes et år.
Læs også: Vil du cykle med på 2. etape af Tour de France?

Øverst: Pressefoto. (Foto: Transportministeriet / René Strandbygaard). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.