Søfartsstyrelsen får central placering på havnen i Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Forhandlinger mellem Bygningsstyrelsen og Slagelse Kommune om Søfartsstyrelsens permanente domicil i Korsør skrider planmæssigt fremad. Og det er nu bestemt, at Søfartsstyrelsen får en central placering på havnen i Korsør.

Søfartsstyrelsen har siden november 2017 haft hovedkvarter i Korsør. Nu arbejdes der på en plan, hvor styrelsen placeres på havnefronten i Korsør, når hele styrelsen flytter til Korsør medio 2019.

Søfartsstyrelsens permanente domicil vil få en central placering på havnefronten i det tidligere rådhus i Korsør, i styrelsens tidligere driftscenter og i en bygning, der på nuværende tidspunkt huser rederiet J. Poulsen.

»Det er en meget glædeligt, at der nu tegner sig en endelig løsning. Med den forventede centrale placering af domicilet får vi en stærk maritim tilstedeværelse på havnen i Korsør, og vi glæder os meget til det,« udtaler Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Foto: Søfartsstyrelsen (Google Maps)
Foto: Søfartsstyrelsen (Google Maps)

Status for arbejdet er, at Bygningsstyrelsen er i dialog med Slagelse Kommune om de planmæssige forhold i forhold til ombygning af Søfartsstyrelsens driftscenter, og der er dialog med Slagelse Kommune om indgåelse af en lejeaftale for Korsørs gamle rådhus og politistation.

Derudover har Bygningsstyrelsen forhandlet om overtagelse af J. Poulsens bygning på Batterivej 7-11 over for Søfartsstyrelsens driftscenter.

»Søfart har altid været en vigtig del af Korsørs identitet, og derfor glæder vi os til at få hele Søfartsstyrelsen hertil. Det tidligere rådhus i Korsør har en fremtrædende placering i byen, og vi ser frem til at få denne vigtige styrelse til at blive del af byen,« siger John Dyrby Paulsen, borgmester for Slagelse Kommune (A).

Alle Søfartsstyrelsens medarbejdere forventes at sidde i Korsør medio 2019. Det skriver Søfartsstyrelse i en pressemeddelelse.

Læs også: Søfartsstyrelsen opgiver Glasværket i Korsør


Foto: Søfartsstyrelsen (Google Maps)

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.