Nyt gavlmaleri og ny skulptur indvies 28. august

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Indvielse af spændende gavlmaleri og skulptur på Solens Plads i Korsør. Maleriet samler de fire årstider og flere af Korsørs smukke og vigtige vartegn såsom Fæstningen, Storebæltsbroen og Storebæltsfærgen. Skulpturen symboliserer kloden med temaerne soluret, kompasset, sekstanten med videre.

Gavlmaleriet “Skiftende sæsoner” ved Solens Plads i Korsør er malet af Frederik Hesseldahl fra Galleri Kolossal. Og skulpturen på Solens Plads er udført af kunstneren Benny Forsberg. Indvielsen sker lørdag den 28. august 2021.

Skiftende sæsoner bryder gavlen ved Solens Plads

De færreste har kunnet undgå at se det smukke gavlmaleri, som nu pryder gavlen på væggen af ejendommen Havnegade 7 ved Solens Plads i Korsør.

Maleriet “Skiftende sæsoner” er malet af Frederik Hesseldahl fra Galleri Kolossal og er finansieret af Stig Hansens Fond. Samme fond har også finansieret en ny skulptur på Solens Plads.

Både gavlmaleri og skulptur indvies officielt den 28. august kl. 14-16 med blandt andet taler og underholdning fra Musicalforeningen Storebælt.

Gode ting tager som bekendt tid. Projektet med det nye gavlmaleri i Korsør startede tilbage i 2018, hvor bestyrelsen for Stig Hansens Fond blev præsenteret for forskellige forslag.

Herefter skulle væggen klargøres, sandblæses, pudses op og males. Det krævede ikke mindst optimale vejrforhold også for kunstneren. Gavlmaleriet blev færdigt i uge 28 og er nu klar til at blive indviet.

Gavlmaleriet fortæller Korsørs særlige historie

»Gavlmaleriet er blevet et rigtig flot blikfang i Korsør. Hele processen omkring maleriet har været spændende, og resultatet er blevet endnu flottere, end vi havde forestillet os,« siger Anders Nielsen (S), der er medlem af Stig Hansens Fond, og fortsætter:

»Kunstneren har formået både at samle de fire årstider og flere af Korsørs smukke og vigtige vartegn som Fæstningen, Storebæltsbroen og Storebæltsfærgen i samme maleri. Jeg har allerede fået mange tilkendegivelser fra borgere i byen, som er meget glade og begejstrede for det nye maleri.«

»Det har været rigtig spændende at lave et kunstværk, som fortæller Korsørs særlige historie og identitet med udgangspunkt i nogle af byens vartegn,« siger kunstner Frederik Hesseldahl og fortsætter:

»Samtidig er Danmarks nationalfugl, knopsvanen, med til at symbolisere, at vi også bringer Korsør ind i fremtiden. Jeg håber kunstværket vil være til glæde for både de borgere som bor i Korsør nu, for de kommende generationer og for turister, som lægger vejen forbi.«

Skulptur kombinerer solens plads og det maritime

Ud over gavlmaleriet får Solens Plads også en ny skulptur, som er finansieret af Stig Hansens Fond.

Skulpturen er udført af kunstneren Benny Forsberg, som har taget udgangspunkt i navnet Solens Plads og det maritime tema.

Skulpturen symboliserer kloden med temaerne soluret, kompasset, sekstanten og er delt i fire med kompasrose, som peger mod den geografiske nordpol, et solur, samt cirkler der illustrerer månens, Mars og Merkurs diameter.

Skulpturen er udarbejdet i forskellige materialer, herunder Azobé-træ fra Halsskov Havn. Dele til skulpturen er kommet fra Indien, der på grund af COVID-19 har forsinket projektet og dermed færdiggørelsen af skulpturen.

Selve gavlmaleriet har kostet 130.000 kroner. Derudover har der været udgifter til klargøring af væggen på cirka 100.000 kroner.

Beboerne i ejendomme har vederlagsfrit stillet gavlen til rådighed for projektet i en periode på mindst 8 år. Efter 8 år vil der blive taget stilling til om aftalen skal forlængelse afhængig af gavlmaleriet stand.

Skulpturen har kostet cirka 400.000 kroner. Derudover har Slagelse Kommune medfinansieret 150.000 kroner til fundering.

Programmet for indvielsen af kunstværkerne

Lørdag den 28. august 2021 kl. 14-16:

  • Kl. 14.00 Indvielsen af Gavlmaleriet med tale v. formand for Stig Hansens Fond Flemming Erichsen og kunstner Frederik Hesseldahl
  • Efterfølgende underholdning ved Musicalforeningen Storebælt
  • Kl. 15.00 Indvielsen af Skulptur med tale v. formand for Stig Hansens Fond Flemming Erichsen, og tale ved kunstner Benny Forsberg
  • Efterfølgende underholdning ved Musicalforeningen Storebælt.
  • Der vil blive serveret øl, sodavand, vin og kage

Alle opfordres naturligvis til at overholder de gældende COVID-19-retningslinjer herunder at holde afstand og bliver hjemme ved tegn på sygdom.

Fakta om Stig Hansens Fond: Stig Hansen var fuldmægtig på borgmesterkontoret i Korsør Kommune og valgte at donere sin formue til fonden ved sin død. Det er fondens medlemmer som afgør, hvad midlerne bruges til, men de prioriterer særligt projekter, som er af bevarende og blivende karakter. Bestyrelsen for fonden består af byrådsmedlemmerne formand Flemming Erichsen (S), Anders Nielsen (S), Jimmi Jørgensen (S), Jørgen Andersen (S) og Ebbe Jens Ahlgren (tidligere S, men nu V).

Øverst: “Skiftende sæsoner” af Frederik Hesseldahl fra Galleri Kolossal. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.