Ny børnekrimi om Fasanhaven på Halsskov

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Korsor.News – Kup, kat og krydderboller handler om 12-årige Sille, der flytter til Fasanhaven. Hun og vennen Magnus prøver at løse mysteriet om, hvem der stjæler penge fra skolen og fra den lokale købmand.

“Kup, kat og krydderboller”, der udkommer den 26. november, er en børnekrimi til piger og drenge mellem 8 og 12 år, som foregår i Fasanhaven på Halsskov. Det oplyser Skriveforlaget i en pressemeddelelse.

Bogen berører emner som sorg, frygt, jalousi, venskab og glæde

Den 12-årige Sille flytter til Fasanhaven på Halsskov med sin mor, efter hendes far er død. Hun bliver venner med Magnus, og sammen prøver de at løse mysteriet om, hvem der stjæler penge fra skolen og fra den lokale købmand.

Politiet er på bar bund, men Sille og Magnus har en slem mistanke om, hvem det er.

»De to venner bliver kastet ud i nogle situationer og konflikter, som læseren kan spejle sig i og lade sig inspirere af for derigennem at blive lidt klogere på, hvad der kan være rigtigt og forkert at gøre,« fortæller forfatteren Helle Bruhn-Petersen, der med Kup, kat og krydderboller har skabt en børnekrimi, der er præget af spænding i et almindeligt hverdagsmiljø.

Men selvom Kup, kat og krydderboller er en børnekrimi, tager den også fat på almindelige udfordringer og følelser, som alle børn møder – sorg, frygt, jalousi, venskab og glæde.

»Min bog skal bidrage til at give børn troen på, at selv om der kan være udfordringer i livet, så er der altid voksne, der vil være klar til at hjælpe. Store børn kan klare meget selv, men det er vigtigt, at de altid ved, at der er nogen bag dem, der vil hjælpe – forældre, lærere og i sidste ende politiet,« siger Helle Bruhn-Petersen.

Hverdagskonteksten gør historien vedkommende for børn

Kup, kat og krydderboller rummer spænding og udfordringer for Sille og Magnus i en hverdagskontekst, som gør historien vedkommende for ethvert barn.

Den vejledende pris er 100 kroner, og bogen kan købes hos boghandlere, netboghandlere og på skriveforlaget.dk.

En gang imellem er det rart at droppe skærmen og stimulere barnets lyst til at læse en bog. Som forældre og bedsteforældre er det vigtigt at støtte op om barnets læselyst, så det hele ikke ender i skærmtid, mener Helle Bruhn-Petersen.

Kup, kat og krydderboller er letlæselig, spændende og underholdende − og så lader den børn være børn på deres egne præmisser.

Forfatteren vil skrive en bog til hver af sine 11 børnebørn

Kup, kat og krydderboller er skrevet af Helle Bruhn-Petersen, som altid læste for sine fem børn, da de var små. Nu læser hun for sine børnebørn, som også er inspirationskilden til hendes bøger, som indeholder udpluk af børnebørnenes og hendes egne oplevelser.

Ambitionen for Helle Bruhn-Petersens forfatterskab er at skrive en bog til hver af sine 11 børnebørn, og med Kup, kat og krydderboller som sin fjerde udgivelse bidrager hun til noget, der ligger hendes hjerte nært – at børn får lov at være børn, så længe de kan.

Øverst: Kup, kat og krydderboller. (Foto: Skriveforlaget). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.