Legeskibet er ladet med legeglæde i Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Korsor.News – Fra den 27. august til den 3. september lægger Legeskibet til kaj i Korsør, og legebørn i alle aldre inviteres til at deltage i fællesskab, leg og bevægelse. Formålet er at styrke legekulturen blandt børn i Slagelse Kommune.

Fra den 27. august til den 3. september 2021 lægger Legeskibet til kaj i Korsør. Tidligere på sommeren fik Skælskør besøg af Legeskibet, som er ladet med glade legematroser. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Legebørn i alle aldre inviteres til en folkefest

Fra den 27. august til den 3. september lægger Legeskibet til kaj i Korsør ved den gamle stationsbygning, hvor legebørn i alle aldre inviteres til en folkefest med fokus på fællesskab, leg og bevægelse.

Børnehaver og skoler fra Slagelse Kommune besøger også legeskibet som en del af kompetenceudviklingsprojektet Levende Legekultur, hvor børnene skal undervises i leg og bevægelse. Alt sammen for at styrke legekulturen.

Mange lege blandt børn går i glemmebogen

Leg er en vigtig del af livet, uanset om man er barn eller voksen. Desværre går mange lege i glemmebogen, hvis de ikke gives videre fra generation til generation.

Derfor deltager Slagelse Kommune i samarbejde med Center for Leg og Bevægelse på Gerlev Idrætshøjskole i kompetenceudviklingsprojektet Levende Legekultur, som er støttet af Lauritzen Fonden.

Her kan børn og unge fra Antvorskov Skole, Eggeslevmagle Skole, Broskolen, Antvorskov Børnegård, Hesselgården og Børnehuset Loppen se frem til at bytte børnehaven og klasselokalet ud med legeskibets spændende rammer.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i praktisk leg og bevægelsesglæde, men indeholder også elementer af mindfulness, kreativitets- og samarbejdsøvelser.

Gode oplevelser og inspiration til dagligdagen

»Lege har mange gode egenskaber, som vi ikke må glemme. Lege er inkluderende, sjove og med til at skabe nye fællesskaber,« siger Helle Blak, der er løsgænger og formand for Børne- og Ungeudvalget, og fortsætter:

»I Børne- og Ungeudvalget håber vi, at kompetenceudviklingsprojektet Levende Legekultur kan være med til at give både børn og voksne gode legeoplevelser og ny inspiration til, hvordan bevægelse og lege fortsat kan tænkes ind i dagligdagen.«

Klatrecontainer og legeudstyr står klar til alle

Ud over kompetenceudviklingsforløbet så inviterer legeskibet til leg, liv og sjove aktiviteter for alle. En bevægelsesinstallation, som består af to røde containere, vil stå klar.

Den ene vil være en klatrecontainer, mens den anden er fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde.

Både på kaj og ombord på den smukke skonnert, vil man møde friske legematroser som instruerer i fælleslege, og deler gode fortællinger om skibet.

Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde.

Alle kan komme og lege med fra kl. 15 til kl. 17 på hverdage og i weekenden den 28.-29. august fra kl. 10 til. 16. Børnehaverne og daginstitutionerne vil besøge legeskibet i dagtimerne i hverdagene fra den 27. august til og med den 3. september.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.