Lastbil ramte skiltevogn på Storebæltsbroen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Færdselsuheld lukkede for trafikken i begge retninger, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på. Herefter udsendte politiet en advarsel imod at stoppe op ved ulykken for at kigge.

Onsdag kl. 13.22 skete der et færdselsuheld på Storebæltsbroen, hvor en lastvogn, der kom kørende i vestgående retning ramte en skiltevogn. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Fire personer blev kørt på sygehuset til tjek

Lastvognen kørte herefter på tværs af kørebanen, over midterautoværnet og over i den østgående vognbane, hvor en personbil blev ramt. Fire personer blev kørt på sygehuset til tjek.

Broen blev lukket for trafik i begge retninger, mens rednings- og oprydningsarbejdet stod på, hvilket skabte en del kø. Kort før kl. 16.00 blev det vestgående spor åbnet, og kl. 18.00 blev det østgående spor åbnet.

Lastbilchaufføren blev kastet ud af førersædet

TV2 Øst skriver, at lastbilchaufføren blev kastet ud af førersædet, da han ramte skiltevognen. Han pådrog sig flere knoglebrud.

To mænd ved skiltevognen slap derimod med mindre skader. Den sidste person, der blev kørt til sygehuset, var en kvinde i en personbil.

Politiet oplyste til TV Øst, at bilister, som var fanget i den vestgående retning, blev ledt uden om ulykkesstedet, og at en særtransport blev sendt ud på broen for at fjerne lastbilen.

Advarsel til bilister mod at stoppe op for at kigge

De forulykkede køretøjer, herunder lastbilen, som var endt på tværs af kørebanen, kunne give anledning til kiggekøer, når trafikken skulle afvikles. Det fik politiet til at udsende en advarsel til bilisterne.

»Vi opfordrer til, at man IKKE stopper op ved ulykken for at kigge. Det giver kø! Følg trafikken og kør videre som normalt,« skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Senere på aftenen oplyste Vejdirektoratet på Twitter, at der stadig var lidt tæt trafik på selve broen, der skulle afvikles, og at de forventede en længere rejsetid indtil kl. 21:30.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Evan Hemmingsen / Sund & Bælt). RK/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.