Færdselspolitiet havde småtravlt på Motalavej

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Tre timers færdselskontrol på Motalavej, og sædvanligvis var der problemer med manglende styrthjelme. Der kom også en hurtiggående knallert forbi.

Færdselspolitiet var på Motalavej på Halsskov i Korsør i går tirsdag mellem kl. 16.00 og 19.00. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Her blev i alt 18 køretøjer standset og kontrolleret. En knallert blev målt til at kunne køre for hurtigt, og den lovpligtige ansvarsforsikring var ikke i orden, tre blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, og to blev sigtet for ikke at køre med styrthjelm.

Gives ikke længere dispensation for at bruge styrthjelm

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gør samtidig opmærksom på, at reglerne om dispensation for at bruge styrthjelm er ændret med virkning fra den 1. juli 2019.

Muligheden for at blive fritaget for pligten til at anvende styrthjelm på grund af en lægeattest er fjernet, og samtidig udgår muligheden for at få dispensation fra pligten til at anvende styrthjelm på grund af særlige ikke-lægelige forhold.

Læs mere på: Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Breigouze / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.